Giel Beelen heeft spijt van uitspraak dikke vrouwen

Giel Beelen is nog een keer uitgebreid teruggekomen op de ophef die vrijdag ontstond nadat de 3FM-dj in een interview had gezegd dat hij geen relatie met een dikke vrouw zou kunnen hebben. In een zestien minuten durend filmpje op YouTube biedt hij zijn nederige excuses aan.

Giel stelde in een vraaggesprek met een landelijk dagblad dat 'dikke vrouwen niet goed voor zichzelf zorgen en geen doorzettingsvermogen hebben'. ,,Dik staat voor ongezond, voor geen karakter", voegde hij eraan toe. De dj had echter niet goed nagedacht over zijn woorden, bekent hij nu.

,,Als ik het zo zie staan, dan denk ik ook... wat een lul zeg. Ik meen dat helemaal niet op die manier", reageert Giel in het filmpje. ,,Ik ben helemaal niet bezig met hoe mensen eruitzien. Kijk naar mijzelf: ik ben fucking lelijk. Als er iemand het niet over uiterlijk of over voor zichzelf zorgen moet hebben dan ben ik het. Het spijt me echt."

De dj behandelt in de video ook de storm aan kritiek die hij kreeg. Hij heeft het dan ook zichtbaar moeilijk als hij de reacties voorleest. ,,Ik hoop gewoon dat je begrijpt dat ik echt niet zo kortzichtig ben als dat het lijkt. Het is mijn eigen domme fout. Ik weet hoe de media werkt en ik had dit moeten weten", vervolgt Giel. ,,In de basis hou ik van mensen, van iedereen."

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. GoT-ster Emilia Clarke overleefde een hersenbloeding en twee zware operaties

    GoT-ster Emilia Clarke overleefde een hersenbloe­ding en twee zware operaties

    Ze was de drakenmoeder in de immens populaire televisieserie Game of Thrones en al haar dromen leken uit te komen. Totdat Emilia Clarke op 24-jarige leeftijd in elkaar zakte in de kleedkamer van een fitnesszaal. Ze had een hersenbloeding. De Britse actrice vertelt voor het eerst over de hersenoperaties die ze onderging, hoe ze zich terug knokte, verder ging als Daenerys Targaryen en sinds vandaag een stichting is begonnen om jongeren te helpen revalideren na een hersenaandoening.