Volledig scherm
© ANP Kippa

Glennis Grace dik tevreden over laatste repetitie America's Got Talent

Glennis Grace (40) heeft in het Dolby Theatre in Hollywood met succes de laatste repetities voor de halve finale van America's Got Talent doorlopen. Volgens de zangeres heeft ze zeker twintig keer voor de draaiende camera's haar ballade gezongen. Ook is ze dik tevreden over de allerlaatste soundchecks. 

De van oorsprong Amsterdamse powerhousevocaliste heeft ontzettend veel zin in haar optreden, dat vannacht (Nederlandse tijd) wordt uitgezonden op de Amerikaanse televisie en naar verwachting door bijna 12 miljoen kijkers zal worden gevolgd. Tijdens de Radio 538-ochtendshow van Edwin Evers vertelde ze opgetogen 'er helemaal klaar voor te zijn'. Ze strijdt met tien andere acts om vijf felbegeerde tickets voor de grote finale op 18 september. Als ze die wint, krijgt ze een miljoen dollar, een platencontract en een optreden in Las Vegas. 

Welk nummer Glennis Grace zal zingen tijdens de halve finale, mag ze vanwege een geheimhoudingscontract nog niet zeggen. Wel onthulde ze vanochtend op de radio dat er een nóg hogere noot in zit dan in het extreem moeilijke nummer Never Enough  (uit de filmmusical The Greatest Showman) dat ze in de kwartfinale zong.  Over het nummer dat ze nu aan het oefenen is: ,,Ik had eerst een ander lied uitgekozen. Heel veel mensen denken dat je dat bij America's Got Talent als artiest niet zelf mag bepalen.''

Haar nummer was goedgekeurd, maar ze was er zelf toch niet helemaal tevreden over.  ,,Dat zagen ze (de producenten van de show, red.) aan me. Toen kwamen zij met een ander liedje. We hebben beide nummers naast elkaar gelegd om daar het beste uit te kiezen. Natuurlijk proberen ze je dan te overtuigen met argumenten. Ze zeggen dan bijvoorbeeld dat dit een favoriet nummer is van Simon Cowell, maar daar trek ik me niets van aan. Toch heb ik gekozen voor het alternatieve nummer."

Van gierende zenuwen is vooralsnog geen sprake. ,,Ik ben heel rustig eigenlijk. Vijf minuten voordat ik op moet, voel ik het wel een beetje aankomen. Maar het heeft geen zin om vooraf tien dagen in spanning te zitten." Glennis Grace en haar vriend Lévy Simon reisden vorige week al naar Los Angeles om 'rustig' toe te kunnen leven naar het voor haar cruciale moment: de halve finale.

Kleding

De kleding die ze gaat dragen blijft een issue, zegt ze. Vorige keer moest ze op het laatste moment een zwart-wit gestreepte jasje aantrekken. ,,Dat mag je nooit meer aandoen'', luidde het jurycommentaar van Mel B. Glennis Grace:  ,,Gelukkig heeft Mel B er iets van gezegd. Ik vond het zelf ook niet erg leuk, het was ook veel te groot. Nu houd ik vast aan mijn eigen mening. Ik ga niet weer iets aantrekken waar ik geen goed gevoel bij heb. Toch hebben we vandaag opnieuw discussie gehad, met wel twintig mensen die zich ermee bemoeien."

De halve finale van America's Got Talent begint vannacht (Nederlandse tijd) om 02.00 uur. Als alle acts hebben opgetreden, wordt de uitslag niet gelijk bekendgemaakt. Dat gebeurt een dag later. Het Amerikaanse publiek heeft ongeveer een dag de tijd om te stemmen. De uitslag zal dus in Nederland pas donderdagochtend heel vroeg bekend zijn. 

Hetzelfde geldt overigens ook voor de grote finale op 18 september. Ook dan hebben kijkers een dag de gelegenheid om te stemmen. 

  1. Maleisië in de ban van plotselinge echtscheiding oud-koning en Russische ex-miss

    Maleisië in de ban van plotselin­ge echtschei­ding oud-ko­ning en Russische ex-miss

    De Maleisische sultan en prins Sultan Muhammad V (50), die zich in januari na een regeringsperiode van twee jaar terugtrok als koning van Maleisië omdat seksfoto's waren opgedoken van zijn Russische echtgenote Oksana Voevodina (27), heeft tot grote ontsteltenis van zijn voormalige onderdanen toch maar besloten te gaan scheiden van zijn vrouw. De ontstane situatie wordt in Maleisië getypeerd als ‘koningsdrama’.