Naar aanleiding van het overlijden van Olivia Newton-John, besloot filmverslaggever Gudo Tienhooven de klassieker Grease weer eens aan te zetten.
Volledig scherm
PREMIUM
Naar aanleiding van het overlijden van Olivia Newton-John, besloot filmverslaggever Gudo Tienhooven de klassieker Grease weer eens aan te zetten. © Paramount

Grease voelt anno 2022 toch een beetje vies

Gudo zoomt uitVerslaggever en cinefiel Gudo Tienhooven zoomt wekelijks uit om zich te verwonderen over alles wat met film te maken heeft.

4 reacties

 • Yvonne Van Der Kroon

  2 maanden geleden
  Grease een "vieze" film noemen gaat wel een beetje ver. Oke,sommige teksten zijn een beetje ondeugend,maar om de T birds als een soort hitsige ver********* neer te zetten,en de Pink ladies als een stel sl**** gaat wel een beetje te ver vind ik . Ik ben met de film opgegroeid,kijk hem nog regelmatig,en heb vandeweek menig traantje weggepinkt na het horen van het overlijden van ONJ 😢
 • D.J. Pater

  2 maanden geleden
  Ben het helemaal eens met Marianne Klaassen. In 1978 was ik 11 jaar toen ik van mijn ouders naar Grease mocht, samen met mijn zusje van 10 jaar. Wij vonden deze film helemaal geweldig en hadden totaal geen last van de zogenaamde "viezigheid" zoals die door Gudo wordt omschreven. Wij kwamen helemaal blij en betoverd uit de bioscoop. Inderdaad, Grease was een vrij onschuldige film en ik ben blij dat ik in die tijd ben opgegroeid en van het woord "Woke" had nog niemand gehoord.
 • G.C.J. Roord

  2 maanden geleden
  En daar ben ik het helemaal eens
 • Marianne Klaasen

  2 maanden geleden
  Ik geloof dat Gudo geen hedendaagse muziek luistert. Anders zou hij weten dat de hedendaagse keiharde drillrap heel wat "viezer" is dan hij meent te bespeuren in Grease. Het waren toen gelukkig andere tijden. Gelukkig zeg ik, want ik ben opgegroeid in die tijd. En toen was er al dat woke gedoe gelukkig niet. Het hele MeToo gebeuren gaat ervoor zorgen, dat er in het geniep nog meer nare dingen gaan gebeuren dan de, naar mijn mening, vrij onschuldige film Grease.