Volledig scherm
© Twitter

HBO biedt excuses aan voor Starbucksbeker in Game of Thrones

updateDe internationale streamingdienst HBO is diep door het stof gegaan vanwege een kartonnen beker van koffieketen Starbucks die, inclusief plastic deksel, te zien was in de vierde aflevering van het achtste seizoen van de hitserie Game of Thrones. ,,Het spijt ons zeer”, aldus mede-producent Bernie Caulfield. ,,Het was een foutje en zeker geen opzet zoals velen denken.”

Volgens Caulfield, zo vertelde ze aan WNYC (een radiostation in New York, red.), wordt de set van Game of Thrones altijd ‘duizend keer gecontroleerd’ voordat de camera's gaan draaien. Dat het toch fout ging met de koffiebeker noemt Caulfield een zeldzaamheid. De makers gaan de vierde aflevering - waarin drakenkoningin Daenerys Targaryen de beker voor zich op tafel heeft staan - waarschijnlijk niet opnieuw monteren. ,,We houden het er maar op dat Westeros (een van de fictieve werelden in de reeks) de eerste plek ooit was waar Starbucks verkrijgbaar was.” 

Caulfield stelt dat het productieteam inmiddels op de vingers is getikt om herhaling te voorkomen. ,,Laten we dit incident vooral met humor bekijken”, benadrukt ze. ,,Daenerys had eigenlijk kruidenthee met melk besteld, maar kreeg een bak koffie voor haar neus gezet.” 

Starbucks heeft nog niet uitgebreid gereageerd op de blunder, maar in een tweet van gisteravond laat de koffieketen weten verbaasd te zijn dat de drakenmoeder geen drakendrankje bestelde.

Starbucks Coffee on Twitter

TBH we're surprised she didn't order a Dragon Drink.

ANDERE MISSERS

Twister (1996)
In de filmhit over tornadojagers van Jan de Bont, nota bene zelf een gevierd director of photography, komt - nadat een truck is omgekieperd - een cameraman en zijn apparatuur duidelijk in beeld in de reflectie op de ruit van het voertuig.

Braveheart (1995)
In het Schotse epos van Mel Gibson komt tijdens een van de vele veldslagen een witte truck duidelijk in beeld. Aangezien het verhaal zich in de dertiende eeuw afspeelt was dit duidelijk niet de bedoeling. Desalniettemin won de film vijf Oscars.

Pulp Fiction (1994)
De film van Quentin Tarantino zit vol met schietpartijen, maar in één scéne met John Travolta en Samuel L. Jackson zijn de kogelgaten in de muur al duidelijk zichtbaar voordat er een kogel is afgevuurd.

North by Northwest (1959)
Ook Alfred Hitchcock ging wel eens de mist in met zijn films. Zo bedekt tijdens een scène waarin er geschoten gaat worden een van de figuranten al zijn oren voordat de actie plaatsvindt.

The Dark Knight Rises
In deze Batman-film leest Bruce Wayne een krant waarin in koeienletters op de voorpagina een grote taalfout staat. Het woord heist (kraak) wordt gespeld als hiest.