Hélène reageert op ‘doodzonde’: Wilfred Genee is veel verder dan ik

Hélène Hendriks heeft vanmiddag in het radioprogramma Veronica Inside gereageerd op de kritiek die zij kreeg op haar rol in de talkshow Café Hendriks en Genee afgelopen zondag op Veronica. Nadat ze een spannend gesprek tussen Art Rooijakkers en Wilfred Genee afkapte, schreef onder meer AD-columniste Angela de Jong over ‘een doodzonde’. De presentatrice stak de hand in eigen boezem: ,,Ik ging ook de fout in.”

Volledig scherm
Hélène Hendriks. © ANP Kippa

Wilfred Genee kwam vanmiddag in zijn eigen radioprogramma nog even terug op Café Hendriks en Genee. Hij belde met zijn co-host op zondag Hélène Hendriks om te praten over de wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen, maar al snel ging het over de kritiek op hun laatste uitzending. ,,Ik heb eigenlijk in een hoekje zitten huilen na die column. Ik durfde eigenlijk niet meer buiten te komen”, grapte Hendriks.

Daarna serieus: ,,Ik ben het met delen van de column van Angela de Jong zeker eens. Ik ging ook de fout in. Dan moet je zo eerlijk zijn dat het zo was.” 

Het fragment waar het allemaal om draait, is een gesprek tussen Art Rooijakkers en Genee. Die laatste legde vanmiddag uit: ,,Ik probeerde Art uit de tent lokken over Dennis Weening. Die natuurlijk een akkefietje hebben gehad, omdat het verhaal ging dat Art had geëist dat hij Expeditie Robinson zou gaan presenteren. En dat Dennis Weening daarom ervan afgehaald werd. Toen leek het erop dat er toch iets aan de hand was tussen die twee.”

Kijkcijfers

Het gesprek werd spannend toen Rooijakkers bekende nooit meer met Weening te hebben gesproken. Op dat moment greep Hélène Hendriks echter in en wisselde ze van onderwerp. ,,Ik heb het niet als doodzonde ervaren”, oordeelde Genee vandaag. ,,Volgens mij komen we er prima uit als we nog een paar keer gezeten hebben. Wat John de Mol vorige week tegen ons zei: ‘Ga nou even niet naar de kijkcijfers kijken. Ga eerst kijken hoe je het programma een beetje vorm kan geven. Dan kijken we na de zomerstop hoe we het het beste neer kunnen zetten.”

Die kijkcijfers zijn voorlopig nog voorzichtig te noemen. De eerste aflevering werd door 238.000 kijkers bekeken, afgelopen zondag schakelden 142.000 belangstellenden in.

Goede uitkomst

Hélène heeft vertrouwen in een goede uitkomst. ,,Ik was natuurlijk ook met Jan Joost van Gangelen een duo. Dat heeft toen echt wel even geduurd.” Tegen Genee: ,,Jij bent ook gewoon een stuk verder in interviews. Ik moet ook gewoon nog heel veel leren. Ik vind kritiek allemaal prima en sommige dingen ook hartstikke terecht. Daar gaan we ook hard aan werken.”

De tafel in het café kwam vandaag ook nog aan bod in het gesprek. Sidekick Niels van Baarlen: ,,Gaat er nog wat aan die ongezellige tafel gebeuren? Wat is dat voor lullig kleedje? En die tafel is ook niet gezellig.” Ook wat dat betreft beloven Genee en Hendriks beterschap.