Honderdplusser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

Gordon trekt voor zijn nieuwe programma 100 Jaar Jong opnieuw op met een groep ouderen, zo vertelde hij vanavond aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. De presentator gaat op zoek naar het geheim van honderdplussers die nog altijd jong van geest zijn. Voor de gelegenheid had hij Lenie (101) meegenomen naar de studio, die meteen een gooi deed naar de plek van 'tafeldame’, tot hilariteit van de kijker.

,,Ik heb veel programma’s mogen maken met oudere mensen, maar honderdjarigen zijn een klasse apart”, vertelde Gordon, die naar eigen zeggen veel geleerd heeft van de gesprekken. ,,Ik heb zoveel levenslessen geleerd en ademloos geluisterd naar hun verhalen. Het eerste vliegtuig, de opkomst van de radio, sommigen hebben zelfs de Hindenburg-zeppelin zien overvliegen.”

‘Zo kun je dus ook oud worden’

,,Ik heb mensen leren kennen die alleen al door hoe ze in het leven staan respect afdwingen bij iedereen. Mijn leven was al veranderd, maar nu heeft het ook een andere kleur gekregen en dat vergeet ik nooit meer”, aldus Gordon. De presentator zette zich eerder met Gerard Joling in voor het Nationaal Ouderenfonds. Ze probeerden daarmee eenzame ouderen uit hun isolement te halen.

Gordon en Lenie
Volledig scherm
Gordon en Lenie © DWDD

Lenie uit Etten-Leur zat ondertussen lekker op de praatstoel. Tot groot vermaak van de kijkers, die zo vast een voorproefje kregen. Op Twitter pleitten talloze kijkers voor een plek als tafeldame voor de 101-jarige. Lenie deed in geuren en kleuren uit de doeken hoe ze toch zo vitaal blijft. ,,Voor het eten een sherry'tje, voor het slapengaan een wijntje, als ik thuiskom van het bridgen. Mijn kleinzoon zegt altijd: bij oma is het net de Gall & Gall.” Een drankje op zijn tijd dus, met mate. ,,Ja, niet te veel hoor!”

Op sociale media regende het enthousiaste reacties. ‘Wat een alerte en humoristische dame, zo kun je dus ook oud worden’, schreef iemand bijvoorbeeld:

Tekst gaat verder onder de tweet.

Of: ‘Wat een lieve vrouw. Wat mij betreft had ze nog een kwartiertje door kunnen draaien.’ En: ‘Ik denk dat we binnenkort een nieuwe tafeldame hebben bij De Wereld Draait Door.’

100 Jaar Jong is vanaf 6 januari te zien op SBS6.