Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

‘Ik voel me sexy als ik dans’, maar is dat wetenschappelijk wel zo?

Pieter Hulst en Gijs Groenteman ontleden teksten van Nederlandstalige hits. Ze geven antwoorden op prangende vragen die de nummers oproepen. Komen ze er zelf niet uit, dan roepen ze de hulp in van de wetenschap. Deze week Pieter over de hit van Nielson ‘Sexy als ik Dans’. 

Van alle universele eigenschappen van de mens zijn muziek maken en dansen veruit de leukste. De ene cultuur danst om zijn goden gunstig te stemmen, de andere om de oogst te vieren en zanger Nielson danst omdat hij zich dan sexy voelt. Nielson is niet de enige; ga maar eens naar een willekeurige club. Hitsige lijven deinen zwetend heen-en-weer, hormonen gieren door plakkerige lichamen. Vrouwen wiegen met de heupen. Hoe later het wordt, des te meer huid u te zien krijgt. Mannen met vetkuiven en tatoeages bijten stoer op hun onderlip terwijl ze de omgeving inspecteren op zoek naar een prooi. Oogcontact, niet veel later de eerste toenadering. Wat begint met een voorzichtige hand op de bovenarm, vloeit vaak naadloos over in vrolijk schuren en eindigt - met een beetje mazzel - in bed. De dans is eindelijk klaar.

  1. Peter Pannekoek ontbreekt bij show maar roast Ali B alsnog in keiharde video

    Peter Pannekoek ontbreekt bij show maar roast Ali B alsnog in keiharde video

    Sinds The Roast van Gordon brak Peter Pannekoek pas echt door bij het grote publiek. Bij Giel Beelen en Johnny de Mol was hij wederom van de partij en was keer op keer de ster van de avond. Bij de Roast van Ali B ontbreekt de cabaretier echter, maar hij kon het toch niet laten om nog even wat van zich te laten horen. ,,Vroeger waren er grenzen, totdat Ali B de dood van zijn eigen vader misbruikte om geld te verdienen.’’