Imanuelle Grives 'wilde kapot' door imposter syndroom

VIDEOActrice Imanuelle Grives 'wilde helemaal kapot' toen zij deze zomer met een enorme hoeveelheid drugs werd gepakt op festival Tomorrowland. In de uitzending van Jinek vertelde zij in tranen dat zij ‘niet had nagedacht over de consequenties, over wat mij kon overkomen. Niets boeide mij meer.’

Naar eigen zeggen deed zij dit mede omdat ze leed aan een zogenoemd 'imposter syndroom', de doorlopende angst om ontmaskerd te worden als oplichter. Deze angst wordt vaak heviger naarmate mensen meer succes krijgen; ze hebben immers meer te verliezen. ,,Je denkt steeds dat mensen erachter komen dat je een enorme loser bent, en helemaal niet zo leuk als iedereen denkt. Het maakt dan niet uit wat je hebt opgebouwd en wat je allemaal bereikt hebt.”

Zij kwam op dat moment naar eigen zeggen uit ‘de zoveelste klote relatie', waar ze in een uitgebreid interview met De Volkskrant eerder al over vertelde. In haar hoofd was het een chaos, vertelde Grives. ,,Ik deed het niet voor het geld", voegde ze daaraan toe, over de drugs waarmee ze werd opgepakt. Toen ze gepakt werd, voelde zij vooral opluchting. ,,Ik vond het allemaal wel best.”

Tekst loopt door onder de foto.

Volledig scherm
© BELGA

De Belgische gevangenis omschreef de actrice als ‘een bijzondere plek. Ik heb geen ratten gezien, maar het is natuurlijk geen hotel. Maar zo is het ook niet bedoeld. Het is in niets te vergelijken met een Nederlandse gevangenis.’ Haar bijnaam bij sommige mede-gevangenen was 'Miss Tomorrowland'.

Haar familie bleef haar doorlopend steunen. ,,Mijn moeder zei: je hebt iets gedaan wat niet klopt. Maar we houden van je, we steunen je en we gaan je hieruit krijgen." Grives stelt graag weer te gaan acteren.

Grives zit over enkele maanden in België de rest van haar straf uit met een enkelband om.

Bekijk hieronder het fragment uit Jinek.