The Investigation. Naar het waargebeurde verhaal over de moord op een journaliste door de Deense uitvinder Peter Madsen.
Volledig scherm
PREMIUM
The Investigation. Naar het waargebeurde verhaal over de moord op een journaliste door de Deense uitvinder Peter Madsen. © KRONCRV

In The Investigation verdient de moordenaar geen naam

Vier jaar geleden werd de Zweedse journaliste Kim Wall (1987-2017) door de uitvinder Peter Madsen vermoord en in stukken gesneden aan boord van zijn zelfgebouwde duikboot. In de Deense serie The Investigation wordt het oplossen van de gruwelijke misdaad die wereldwijd veel publiciteit trok op een bijzondere wijze gereconstrueerd.

 1. Wat zijn momenteel de bioscoopparels tussen al het Hollywoodgeweld?
  MovieInsiders Podcast

  Wat zijn momenteel de bioscooppa­rels tussen al het Hollywood­ge­weld?

  Die Oscar voor acteur Daniel Kaluuya was, wat Gudo en John van de filmpodcast MovieInsiders betreft, terecht. Maar hoe goed is eigenlijk de film waarin hij speelt: Judas and the Black Messiah? Ook in deze aflevering aandacht voor het minimalistische First Cow over twee oliebollenbakkers in het begin van de 19e eeuw. Een traag voortkabbelend drama met weinig dialoog en plot. Een beetje té traag misschien?
 2. In Pixars nieuwe voltreffer Luca kan je de zomer bijna ruiken
  PREMIUM
  Recensie

  In Pixars nieuwe voltreffer Luca kan je de zomer bijna ruiken

  Animatiestudio Pixar pakte laatst zijn elfde Oscar met Soul over een verongelukte jazzmuzikant die via een omweg belandt in het ‘hiervoormaals’ waar verse zielen een karakter krijgen aangemeten. Er zat ook een pratende kat in, maar de film hield zich vooral bezig met gecompliceerde zaken als de zin van het leven. Zelfs Plato werd erbij gehaald. Met het meer kindvriendelijke Luca, vanaf vrijdag exclusief op Disney+, doet Pixar een flinke stap terug in pretenties. Gelukkig maar.