Volledig scherm
Carice van Houten en Halina Reijn © AP

Internationale filmprijs voor Instinct van Halina Reijn

Instinct, de debuutfilm van Halina Reijn, is bekroond met de Variety Piazza Grande Award. De prijs wordt door een jury van Amerikaanse filmcritici toegekend aan de beste film binnen het Piazza Grande-programma, een onderdeel van het internationale filmfestival van Locarno, waar Instinct in première ging. De film heeft ook een zogeheten Special Mention in de debuutcompetitie in de wacht gesleept. 

Halina zat wat te eten met Carice van Houten, een van de hoofdrolspelers in de film en haar beste vriendin, toen ze het nieuws te horen kreeg. ,,We vlogen letterlijk in elkaars armen en hebben even een traan weggepinkt", laat ze weten. ,,We zijn intens dankbaar en vol vreugde dat zoveel mensen onze kwetsbare, intieme film wereldwijd omarmen."

Instinct is een thriller die vertelt over een ervaren psychologe in een tbs-kliniek (Van Houten) die geobsedeerd raakt door een zedendelinquent (Marwan Kenzari). De film ging deze week in de open lucht op een plein in Locarno in première.

Op 27 september is Instinct de openingsfilm van het Nederlands Film Festival. De thriller is vanaf 3 oktober te zien in Nederlandse bioscopen.

  1. Miley Cyrus verbaast wereld met Pink Floyd-cover in leren outfit: 'Zij heeft mijn depressie genezen’

    Miley Cyrus verbaast wereld met Pink Floyd-co­ver in leren outfit: 'Zij heeft mijn depressie genezen’

    De extravagante Amerikaanse actrice-zangeres Miley Cyrus heeft gisteravond op een festival in Las Vegas vriend en vijand verbaasd door een wel heel verrassende cover uit de hoge hoed te toveren. De goedlachse Hollywoodster koos op het jaarlijkse iHeartRadio Music Festival voor een nummer van Pink Floyd en deed dat helemaal niet onverdienstelijk, stellen critici. ,,Mijn respect voor Miley is gestegen.”
  2. Miljoen kijkers zien 'Beste Zanger' Ruben (21) hele uitzending huilen: 'Kan iemand hem kapotknuffelen?’

    Miljoen kijkers zien 'Beste Zanger' Ruben (21) hele uitzending huilen: 'Kan iemand hem kapotknuf­fe­len?’

    Singer-songwriter Ruben Annink (21) heeft zich gisteravond bij AVROTROS-programma Beste Zangers van zijn meest kwetsbare kant laten zien. De Amsterdammer werd voor het oog van 1,1 miljoen kijkers overmand door emoties door met name de optredens van Floor Jansen en Rolf Sanchez. De NPO1-show is al weken een groot succes en eindigde ook gisteren als derde best bekeken programma van de dag.