Volledig scherm
Nikkie de Jager voordat ze aan haar afvalrace begon en (rechts) zoals ze er momenteel uitziet. © Instagram NikkieTutorials

Is actuele foto van slanke Nikkie de Jager de realiteit?

De wereldberoemde visagiste Nikkie de Jager (24), beter bekend als NikkieTutorials, heeft haar miljoenen fans getrakteerd op een recente foto waarop duidelijk te zien zou zijn dat ze in een paar maanden tijd ettelijke kilo’s overgewicht is kwijtgeraakt. Volgens de Jager, zo verkondigde ze recent, is ze al bijna 25 kilo afgevallen door sporten en gezonder eten. Haar fans twijfelen of haar nieuwe uiterlijk de realiteit is.

De Jager, die op YouTube 11,6 miljoen volgers heeft en op Instagram zeker honderdduizend fans meer, wordt op sociale media overladen met complimentjes voor haar slankere verschijning. Maar er klinkt ook enige kritiek. Zo zou de make-upspecialiste, die Katy Perry en Kim Kardashian onder handen mocht nemen, haar uiterlijk op kiekjes de afgelopen tijd hebben gemanipuleerd met een fotobewerkingsprogramma. Wie de posts van De Jager op Instagram analyseert, ontdekt dat ze de afgelopen maanden de ene keer vol lijkt en rond dezelfde tijd opeens opvallend slank. 

Hoe dan ook stelde de inmiddels afgevallen Wie is de mol?-deelneemster onlangs in glossy Beau Monde dat ze het roer drastisch heeft omgegooid. De Brabantse traint zich volgens eigen zeggen helemaal suf in haar eigen gymruimte waar vooral de loopband favoriet zou zijn. ,,Daar sta ik bijna elke dag een halfuur op.’’ Ook is de YouTube-ster veel minder gaan eten. ,,Het lijkt of ik een psychische maagverkleining heb gehad waardoor ik het gevoel heb sneller vol te zitten.’’ En, in een eigen post op Instagram: ,,Ik heb een omslagpunt bereikt. Het begon met een gevoel dat er niks veranderde, tot een moment waarop ik besefte hoe ver ik kan komen. Soms moet je je eigen inspiratie zijn.’’

Nikkie de Jager, die in mei vorig jaar brak met haar toenmalige vriend, is inmiddels weer verliefd. ,,Ik wilde jullie laten weten dat mijn leven de afgelopen vier maanden is veranderd. Ik weet dat ik nooit veel over mijn privéleven deel, maar dit moesten jullie wel weten’’, schreef ze medio januari dit jaar bij een foto waarop zij en haar nieuwe vlam te zien zijn. De populaire beautyvlogster, die haar volgers via Instagram Stories laat meegenieten van haar gesport, was niet voor commentaar bereikbaar.