Volledig scherm
PREMIUM
© Jan Versweyveld

Ivo van Hove: Ik streef naar een perfecte symbiose van theater en muziek

interviewVergeet de film, vergeet de opera. In de muziektheaterproductie van Dood in Venetië combineren Ivo van Hove (regie) en Ramsey Nasr (bewerking) theater en muziek, waarbij het Internationaal Theater Amsterdam en het Koninklijk Concertgebouworkest samen optrekken. ,,Ik wil aan alle zintuigen appelleren.”

Hij was 13 toen hij Dood in Venetië zag, de speelfilm van Luchino Visconti uit 1971. Een puber uit de provincie, uit het Vlaamse dorpje Kwaadmechelen, een hechte gemeenschap van keuterboeren en mijnwerkers. Ivo van Hove: ,,Ik ging er speciaal voor naar de grote stad Antwerpen. De film maakte diepe indruk op me.”

  1. Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken
    Temptation Island

    Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken

    Eindelijk was het dan zover voor de stellen van Temptation Island VIPS. Na twaalf dagen de ultieme verleiding te zijn aangegaan, werden zij deze aflevering eindelijk weer herenigd met hun partner. Maar dat verliep minder romantisch dan zij op dag één waarschijnlijk hadden verwacht. Bij Damian en Shirley liepen de gemoederen zelfs zo hoog op, dat ze niet eens meer in hetzelfde busje naar het vliegveld konden worden vervoerd.