Volledig scherm
© REUTERS

James Cameron feliciteert Avengers met nieuw record

Regisseur James Cameron heeft op social media Avengers: Endgame gefeliciteerd met het nieuwe record als meest succesvolle film aller tijden. ,,Gefeliciteerd met de nieuwe boxoffice-koning”, schrijft hij op Twitter. Zijn film Avatar, die 2,78 miljard dollar opbracht, werd zondag na tien jaar van de troon gestoten.

Eerder moest ook Cameron’s film Titanic uit 1997 zijn plek al afstaan aan Avengers. Het epos over het zinkende schip stond voorheen op de tweede plek in de lijst, maar zakte een maand geleden naar de bronzen plek op het erepodium.

De broers Anthony en Joe Russo, die samen de film Avengers: Endgame hebben gemaakt, hebben op hun beurt weer hun respect uitgesproken voor James. ,,James Cameron, je bent een van de monumentale redenen dat wij ooit verliefd werden op het medium film. Dank je wel, dat je ons hebt geïnspireerd en de wereld de ogen hebt geopend over wat er allemaal mogelijk is. We kunnen niet wachten op wat je ons hierna gaat laten zien’’, schrijven ze.

De lijst met meest succesvolle bioscoopfilms aller tijden kent geen inflatiecorrectie. Zou dat wel het geval zijn, dan zou Gone With The Wind uit 1939 op nummer 1 staan en Avengers op de zestiende plaats.

Bekijk hier nog eens de trailer van Avengers: Endgame: