Volledig scherm
Jett Rebel © Paul Bergen

Jett Rebel geschrokken van oude foto: Ik zag eruit als een junk

Foto'sJett Rebel is vandaag geconfronteerd met twee foto's van zichzelf die hij op Instagram tegenkwam. Op de linker foto, een paar jaar terug, was de muzikant nog verslaafd aan drugs. ,,Ik ben altijd in shock als ik zie hoe mijn verslaving ervoor zorgde dat ik er als een junkie uitzag.”

Jett Rebel is altijd openhartig geweest over zijn verslavingen. De 27-jarige zanger gebruikte onder meer cocaïne, rookte soms 15 jointjes op een dag en greep, vooral tijdens optreden, meermaals naar de drank. Dat hij vandaag op twee foto's stuit, van voor en ná zijn verslaving, doet hem dan ook de ogen openen.

,,Op de linker foto zien jullie een foto van een paar jaar terug. De rechter foto is vrij recent. Ik ben altijd in shock als ik zie hoe mijn verslaving ervoor zorgde dat ik er als een junkie uitzag", schrijft hij bij zijn bericht. ,,Ik weet dat ik soms de enige ben die die verschillen ziet, misschien omdat ik weet hoe ik me voelde op beide foto's.”

Fans van de zanger spreken hun waardering uit voor het eerlijke bericht van Jelte Tuinstra, de echte naam van Jett Rebel. ‘Zo goed dat je dit deelt. Laat andere verslaafden dit inspireren en aanzetten tot verandering. Wat heb jij veel bereikt... en dan ook nog zo'n muzikaal talent', schrijft een volger. Iemand anders: ‘Je ziet er goed uit man. Trots dat je dit nu al twee jaar volhoudt.’

De Haagse artiest is inmiddels al twee jaar afgekickt én nuchter. In juni 2016 besloot hij een punt te zetten achter zijn verslavingen. Dat gebeurde op advies van een psycholoog, die hem waarschuwde dat zijn drugsgebruik zijn muzikale creativiteit zou belemmeren. ,,,Toen ik dat hoorde, werd ik helemaal wakker. Niet veel later heb ik al mijn wiet op een hoop gegooid en in brand gestoken", zei hij daarover in De Wereld Draait Door.