Volledig scherm
De cast van Friends: David Schwimmer, Lisa Kudrow, Mathew Perry, Courtney Cox Arquette, Jennifer Aniston en Matt LeBlanc © EPA

Jubileumfilm Friends komt ook naar Nederlandse bioscopen

De ‘bioscoopfilm’ van Friends, gemaakt ter ere van het 25-jarig jubileum van de hitserie, komt toch naar Nederland. De film, genaamd Friends 25: The One With The Anniversary, zou eerst alleen in de Verenigde Staten worden getoond. Bioscoopketen Vue zal de film toch uitzenden in al haar Nederlandse vestigingen. 

De film, te zien vanaf 20 oktober, bestaat uit een aantal iconische afleveringen, evenals nooit eerder vertoond beeldmateriaal, zoals interviews met de cast.

De wereldberoemde serie draait om een groep van zes vrienden; Rachel Green, Ross Geller, Monica Geller, Chandler Bing, Joey Tribbiani en Phoebe Buffay. De groep woont en werkt in Manhattan, New York. Het verhaal speelt zich af in verschillende appartementen en in het bekende koffiehuis om de hoek van de appartementen, genaamd Central Perk.

Er zijn in totaal tien seizoenen gemaakt van de sitcom, waarvan de laatste in 2004 uitkwam. Friends won verschillende Emmy’s en een Golden Globe. De serie heeft een groot aantal fans en blijft populair; zo hebben grote winkelketens als Primark er inspiratie uit geput voor bijvoorbeeld kleding- en interieurcollecties.

  1. Bijna 5000 mensen bellen over eenzaamheid na uitzending Omroep Max

    Bijna 5000 mensen bellen over eenzaam­heid na uitzending Omroep Max

    De live-uitzending van Een tegen Eenzaamheid, woensdag bij Omroep Max, heeft een flinke impact gehad. Bijna 5000 mensen besloten in anderhalf uur tijd de telefoon te pakken en te bellen naar het belpanel. Het was zelfs zo druk dat niet iedereen erdoor kwam en contact kreeg. De gesprekken zorgden voor heftige, ontroerende en soms ook hoopvolle verhalen, zo vertelt Dorine Kettenes van de Luisterlijn. ,,Een man belde op dat hij wel een maatje wilde zijn.”