Kees van der Spek.
Volledig scherm
Kees van der Spek. © ANP Kippa

Kees van der Spek is Twitter spuugzat: ‘Afvoerputje voor complotgekkies’

Kees van der Spek is helemaal klaar met Twitter. De tv-presentator stelt dat het medium ‘steeds minder serieus te nemen valt’ en heeft daarom besloten zijn virtuele biezen te pakken. ‘Ik ga dit zinkend schip verlaten. Tabee!’, schrijft hij.

Van der Spek, die onder meer het programma Oplichters in het Buitenland presenteert, heeft het de laatste tijd veel aan de stok met mensen die hem het bloed onder zijn nagels vandaan halen. De presentator belandt van de ene discussie in de andere en is dat inmiddels spuugzat geworden. 

De 56-jarige Van der Spek kondigt daarom zijn vertrek aan op Twitter. ‘Beste mensen: ik ga dit zinkend schip verlaten en ben via Instagram te volgen als keesvanderspek’, schrijft de presentator en journalist vanochtend op het medium naar zijn ruim 10.000 volgers. Volgens Van der Spek begint Twitter steeds meer ‘op een afvoerputje van een klein clubje enge complotgekkies’ te lijken en ‘steeds minder een forum dat serieus te nemen valt’. 

De reacties onder Van der Speks bericht zijn allerminst positief. ‘Je hand in een wespennest steken en dan gaan klagen dat je gestoken wordt’, reageert iemand. En een ander: ‘Kees, je doet niks anders dan het opzoeken. Beetje vreemd. Maar tabee hoor.’ Een andere volger van de presentator kan het niet laten om een grapje te maken: ‘Kees closed’.

Kees van der Spek on Twitter

Beste mensen: ik ga dit zinkend schip verlaten en ben via Instagram te volgen als keesvanderspek. Twitter wordt steeds meer een afvoerputje van een klein clubje enge complot-gekkies en steeds minder een forum dat serieus te nemen valt. Tabee!

Bekijk hieronder onze populairste video’s.