Volledig scherm
Popjournaliste Julie van der Steen © RTL

Kijkers RTL Late Night winden zich op om 'incompetente' popjournaliste

De Vlaamse popjournaliste Julie van der Steen schoof gisteravond aan bij RTL Late Night, maar kwam binnen enkele minuten al onder vuur te liggen. Dat gebeurde nadat ze aankondigde dat Madonna inmiddels over de 70 jaar is. 'Als jullie iemand uitnodigen, kies dan iemand met verstand', reageerden gefrustreerde kijkers.

Volledig scherm
Thijs Römer en Najib Amhali © RTL

Van der Steen schoof aan bij Tan omdat ze ervan overtuigd is dat Miley Cyrus de nieuwe Queen of Pop is. Dat had volgens haar meerdere redenen. Zo zou de 25-jarige zangeres echt zijn en herkenbaar zijn voor haar fans. Als Tan haar vervolgens vraagt of Cyrus nog met 'kneiterhits' gaat komen, reageert Van der Steen zelfs dat ze daar een smak geld op durft in te zetten. Maar het argument waar kijkers vooral woedend op reageerde, was dat de 59-jarige Madonna inmiddels al 'rond de 71 jaar zou moeten zijn'. En dus was het tijd voor een nieuwere generatie, zoals Cyrus.

Op sociale media barstte het direct los na haar opmerking. 'Zit een mevrouw die zich popjournaliste noemt. Zegt dat Madonna in de 70 is. Ga je huiswerk doen! Die nemen we niet meer serieus', 'Wat een slecht verhaal van die Belgische dj, tijd voor andere tafelgasten' en 'Wat praat zij een onzin zeg.  En dat mag zich deskundige noemen?', luiden de reacties.

Toen Tan voor gelegenheid vroeg naar meerdere hits van Miley Cyrus, reageerde Najib Amhali vervolgens lichtelijk sarcastisch: ,,Het zijn er zoveel, laat me even denken...". Van Madonna wist hij wel meerdere hits op te sommen, waarop Luuk Ikink gevat reageerde: ,,Ja, maar Madonna is ook 71!"

Kijkcijfers

De veelbesproken uitzending van Late Night trok gisteravond 1.161.000 kijkers. De grote winnaar was The Voice met maar liefst 2.310.000 nieuwsgierigen, waarin onder meer tienermoeder Joy de harten van de jury wist te stelen en hunk Bram Houg vier stoelen omgedraaid kreeg. 

DWDD University eindigde op de achtste plek in de lijst van best bekeken programma's. 974.000 mensen schakelden hun televisie in om natuurkundige Robbert Dijkgraaf college te zien geven.

Top 5
1.
The Voice of Holland 2.310.000
2. Achtuurjournaal 1.914.000
3. Goede tijden, slechte tijden 1.193.000
4. RTL Late Night 1.161.000
5. Half acht nieuws 1.067.000