Volledig scherm
Kim Kardashian in de campagne van Carolina Lemke. © Carolina Lemke

Kim Kardashian onder vuur om vermeende plagiaat met zonnebril

De heisa rond de naam van haar shapewear-lijn is nog maar net gaan liggen of Kim Kardashian wordt alweer beschuldigd van plagiaat. Deze keer gaat het om een zonnebril die ze ontworpen heeft voor Carolina Lemke en die erg veel lijkt op een exemplaar van Emilio Pucci.

Begin april maakte de 38-jarige realityster bekend dat ze voor Carolina Lemke, een brillenmerk, een volledige lijn zonnebrillen had bedacht. De ontwerpen werden enthousiast onthaald in de modewereld en haar fans waren op hun beurt weer enthousiast over het prijskaartje (alle brillen kosten minder dan 90 euro). ,,Ik wil dat de collectie iedereen aanspreekt. Daarom zitten er zowel hele opvallende als subtielere modellen in de lijn. Ik heb er veel tijd in gestoken samen met het ontwerpteam en ben er heel trots op”, zei Kardashian toen.

Maar voor ten minste één bril zou de Amerikaanse haar inspiratie iets te duidelijk hebben opgedaan bij een ander merk. Althans, dat schrijft het Instagramaccount Diet Prada, opgericht om copycats in de mode aan te pakken. Het bekende account met 1,4 miljoen volgers vindt dat een futuristische bril bestaande uit één stuk geel omlijnd glas uit de collectie van Kim wel heel veel weg heeft van een bril van Emilio Pucci uit zijn lente- en zomercollectie van 2017. Kardashian heeft nog niet op de beschuldiging gereageerd.

Poll

Wat vind jij?

  • Plagiaat (71%)
  • Geen plagiaat (29%)
3671 stemmen