Volledig scherm
© AFP

Kim Kardashian verandert naam nieuwe kledinglijn na bakken kritiek

Kim Kardashian gaat haar recent aangekondigde kledinglijn toch niet uitbrengen als zogenaamse ‘kimono’. Ze maakte dit nieuws wereldkundig via Twitter, nadat ze behoorlijk veel kritiek over zich heen kreeg tijdens de afgelopen weken. Kim benadrukt dat ze geen slechte intenties had bij het kiezen van de naam.

De naamkeuze naar het bekende Japanse kledingstuk werd al heel snel onderwerp van discussie omdat ze ‘kimino’ wettelijk wilde laten vastleggen. Critici noemden het zelfs culturele toe-eigening.  

,,Als ondernemer ben ik mijn eigen baas en dat is één van de meest lonende uitdagingen in mijn leven. Na al die jaren biedt het me de mogelijkheid om in direct contact te staan met mijn fans en het publiek. Ik luister, leer en groei en ik waardeer de passie en verschillende perspectieven die mensen me bieden’’, schrijft Kim nu. Eerder was ze níet van plan de naam te veranderen.

,,Ik heb de naam van de lijn met de beste intenties bekendgemaakt. Ik streef altijd naar diversiteit en na beraad heb ik besloten dat de lijn een nieuwe naam krijgt.” Kim belooft om zo snel mogelijk met een nieuwe naam op de proppen te komen.