Britse royals George, Charlotte en Louis.
Volledig scherm
Britse royals George, Charlotte en Louis. © Instagram Kensington Palace.

Kinderen van William en Catherine klappen voor zorgmedewerkers

In navolging van veel andere Europese landen klapten vandaag ook de Britten voor medewerkers in de zorg. De kinderen van prins William en zijn vrouw Catherine gaven het goede voorbeeld.

In een Instagram-filmpje van Kensington Palace is te zien hoe George, Charlotte en Louis hun handjes stuk klappen om iedereen die in de zorg strijdt tegen het coronavirus een hart onder de riem te steken. Eerder riep koningin Elizabeth via Twitter op om 20.00 uur lokale tijd mee te klappen.

“#ClapForOurCarers is een kans om onze dank en waardering te tonen aan het personeel, vrijwilligers en iedereen aan de frontlinie”, luidt de tweet van Buckingham Palace. Of de 93-jarige Queen zelf vanuit Windsor Castle een applaus heeft laten klinken, is niet bekend.

Eerder deze week werd bekend dat de Britse kroonprins Charles (71) is besmet met het coronavirus. De 71-jarige troonopvolger heeft last van ‘milde symptomen, maar verkeert verder in goede gezondheid’, aldus een verklaring. Zijn vrouw Camilla, de hertogin van Cornwall, is ook getest maar heeft het virus niet. Het koninklijke koppel zit in thuisisolatie in Balmoral Castle in Schotland.

Koning Willem-Alexander en zijn gezin deden vorige week al mee aan een soortgelijke actie in Nederland. Ze deelden een filmpje waarin ze niet alleen applaudisseerden, maar ook met pannendeksels op elkaar sloegen. ,,Wij klappen vanavond uit dank en respect voor alle zorgmedewerkers in Nederland die ons beschermen tegen het verschrikkelijke coronavirus”, aldus de koning.

Bekijk hier de video van het applaudisseren voor zorgpersoneel in Nederland: 

  1. Ellie Lust hekelt kritiek op ‘positief’ coronalied, nummer toch mikpunt van spot
    video

    Ellie Lust hekelt kritiek op ‘positief’ coronalied, nummer toch mikpunt van spot

    941.000 kijkers zagen gisteravond hoe het coronalied Zon in première ging in de RTL 4-talkshow van Eva Jinek. Het nummer lag vooraf flink onder vuur. De meewerkende BN’ers werden er onder meer van beticht een slaatje te willen slaan uit de coronacrisis. Ellie Lust, die meewerkte aan het lied, beet in de talkshow flink van zich af. ,,Neem nog een augurk’’, zei ze onder meer tegen de criticasters.