Koning bedankt Nederlanders in India op bijzondere plek

videoKoning Willem-Alexander bedankte Nederlanders die in India wonen en werken vanavond tijdens een receptie op een bijzondere plek. Samen met koningin Máxima ontving hij leden van de Nederlandse gemeenschap in India in het Taj Mahal Palace & Tower in Mumbai, de zwaarst getroffen plek tijdens de terreuraanslagen die de havenstad in 2008 trof. Voorafgaand aan de receptie legden Willem-Alexander en Máxima een krans in de hotellobby ter nagedachtenis aan die verschrikkingen.

In een korte speech, voorafgaand aan het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus, bedankte de koning de Nederlanders in India, die volgens hem vaak ‘met de voeten in de modder staan’ om de immense armoede in het land te bestrijden. Tegelijkertijd noemde de vorst India ‘dynamisch, prachtig, boeiend en divers’.

Morgenochtend staat in Mumbai alleen nog een afspraak met de gouverneur van Maharshtra op het programma, daarna vliegt het koningspaar door naar de laatste plaats in India die ze bezoeken: de zuidelijke deelstaat Kerala en dan met name de stad Kochi. Het vijfdaagse staatsbezoek aan India eindigt vrijdag met een gesprek met meereizende journalisten.

Jeroen Schmale on Twitter

Tot slot op dag 3 van staatsbezoek aan India: ontmoeting met de Nederlandse gemeenschap in India, in het Taj Mahal Palace Hotel in Mumbai.

Jeroen Schmale on Twitter

Koningspaar zingt Wilhelmus mee aan einde van ontvangst van de Nederlandse gemeenschap in India. https://t.co/nCJZmD8TuQ

Volledig scherm
© AFP
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima © ANP