Volledig scherm
© ANP Kippa

Koos Alberts ligt na zware operatie blaaskanker nog steeds op intensive care

Levensliedzanger Koos Alberts (71), die recent in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam werd geopereerd aan kwaadaardige tumoren in zijn blaas, moet nog minstens twee weken in het behandelcentrum blijven. De Ik verscheurde je foto-vocalist ligt na de ingreep, waarbij zijn blaas werd verwijderd, nog altijd op de intensive care en ondergaat daar aanvullende behandelingen.

Volledig scherm
Koos Alberts © Lukassen Produkties

Volgens de familie van Alberts is tijdens de noodzakelijk operatie weliswaar het hele orgaan weggehaald, maar is nog altijd sprake van kwaadaardige cellen. De verdere behandeling hangt af van de mate waarin de ziekte is gevorderd. De komende dagen worden de uitslagen van onderzoeken verwacht, vertelt zijn dochter aan de Telegraaf. Zij stelt dat het naar omstandigheden goed gaat met haar vader. 

,,Papa is in goede handen. We hopen natuurlijk het beste voor hem, maar kijken ook nuchter tegen de zaken aan. Je moet met z'n allen door, hoe naar het ook is op dit moment", aldus Christa (50) die rekening houdt met alle omstandigheden. ,,Je houdt, of je wil of niet, toch rekening met het ergste. Wat ellende betreft heeft mijn vader al heel wat meegemaakt. Hij heeft zich er altijd uitgevochten, niet door doemdenken, maar met een enorme levenslust en kracht.'' In juli verklaarde de zanger dat hij, als het weer wat beter met hem gaat, toch weer wil optreden. 

Koos Alberts zit wegens een dwarslaesie al circa 31 jaar in een rolstoel. Hij kreeg op 29 oktober 1987 een ernstig ongeluk nadat hij, terugkerend van een optreden, achter het stuur van zijn auto in slaap was gevallen. Alberts verving die dag André Hazes die op het allerlaatste moment het optreden had afgezegd. Het voertuig vloog uit de bocht en Alberts werd naderhand enige tijd klinisch dood verklaard. Toen hij bijkwam, bleek hij grotendeels verlamd en had hij nog maar één goed functionerende stemband. Na een lange revalidatieperiode verscheen de zanger in 1989 weer op televisie om vervolgens een jaar later weer in het land op te treden. Jordanees Alberts, getrouwd met Joke, heeft al jaren geen hit meer gehad, maar geldt nog steeds als een populaire Nederlandse smartlappenzanger. 

Volledig scherm
© Paul Rapp