‘Laat ook Máxima een rol spelen bij Songfestival’

VIDEOIn tien jaar tijd is William Lee Adams, bedenker van wiwibloggs, uitgegroeid tot ’s werelds invloedrijkste Songfestivalwatcher. Niet voor niets sleept ons nationale toerismebureau de 37-jarige Amerikaan als eerste heel Nederland door.

Volledig scherm
William Lee Adams met camera tijdens zijn spannende tocht door de Utrechtse grachten. © Privébeeld

Die neus. Die ogen met die wimpers. Dat massieve lijf dat zich onbekommerd laat aaien en omarmen. Songfestivalblogger William Lee Adams - zo'n type dat zijn verhalen graag met rollende ogen en bulderende lach vertelt - raakt vanavond in zijn driesterrenhotelkamer (uitzicht: station Almere-Centrum) niet uitgesproken over het wonderlijke hoogtepunt van zijn recente reis door ‘unexplored’ Holland.

Cow hugging. Dat zoiets bestaat. Dat zo’n dier dat toelaat. De emotie die het losmaakt. ,,Ik ben geen zweverig type, maar toen ik in die ogen van die koe keek, had ik een connection, een soul connection. En heb ik de hamburger die ik ’s avonds aangeboden kreeg direct afgeslagen. Sterker, ik heb sindsdien geen beef meer aangeraakt. Ik zou het niet kunnen, niet als ik aan die ogen denk, those beautiful eyes.’’

Adams raakt ook niet uitgepraat over die andere tripjes die toerismebureau NBTC speciaal voor hem heeft georganiseerd, in aanloop naar het Songfestival in mei in Rotterdam. De kanotocht door de Utrechtse gracht, ‘een bijna-dood-ervaring’. Het wadlopen dat hij ‘als stadsjongen met een aangeboren hekel aan modder’ toch gedaan heeft. De ‘tsunami-achtige’ oversteek naar de Marker Wadden. Het warme onthaal in het hotel in Almere-Centrum. ,,Hoe gepassioneerd de mensen hier over de historie van hun provincie vertellen. Práchtig.’’

 1. Marga Bult onder vuur na ‘grapje’ over Zwarte Piet en Humberto Tan: ‘Ik ben geen racist’

  Marga Bult onder vuur na ‘grapje’ over Zwarte Piet en Humberto Tan: ‘Ik ben geen racist’

  Marga Bult heeft veel kritiek op sociale media gekregen, nadat ze zondagavond tijdens het televisieprogramma Café Hendriks & Genee een naar eigen zeggen onschuldig grapje maakte over Humberto Tan. De Twentse zangeres wordt op Twitter en Facebook uitgemaakt voor racist. ,,Je kunt tegenwoordig echt niets meer zeggen. Ik sta voor een multiculturele samenleving en ben absoluut niet racistisch.”
 2. Van deze mierzoete Britse kerstreclames springen de barsten in je glazuur
  video

  Van deze mierzoete Britse kerstrecla­mes springen de barsten in je glazuur

  De Staatsloterij-commercial met in de hoofdrol het spuuglelijke schoothondje Frekkel was eind vorig jaar met voorsprong de meest tranentrekkende en warmbloedige kerstreclame op de Nederlandse televisie. Maar het kan allemaal nog zieliger, sfeervoller, bombastischer en extremer. De flitsende najaarscommercials die momenteel in Groot-Brittannië op de buis zijn, spannen de kroon. Het zijn in veel gevallen peperdure, met emoties overgoten minifilms die zó mierzoet zijn dat spontaan de barsten in tandglazuur kunnen springen. Zoals die van ‘zingende winterpeen met schaafangst’ Robbie Williams voor grootgrutter Aldi. Kijk, huiver en geniet!