Marijn op bezoek bij koningin Máxima.
Volledig scherm
Marijn op bezoek bij koningin Máxima. © AVROTROS

Máxima ontvangt drummer Marijn (10) bij haar thuis

De 10-jarige Marijn heeft de dag van zijn leven gehad. Hij mocht mét zijn eigen drumstel op Paleis Huis ten Bosch een stukje spelen voor koningin Máxima. ,,Dit was zo bijzonder, dit vergeet ik nooit meer.”

Morgenavond is de ontmoeting te zien in het NPO Zapp-programma Lang Leve de Muziek Show. Daarin is, naast heel veel basisschoolleerlingen, ook een rol weggelegd voor koningin Máxima. Als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas wil ze dat muziekles een vast onderdeel wordt op alle basisscholen in het land. Daarom ontvangt ze voor het programma kinderen op Huis ten Bosch. Tijdens deze bijzondere ontmoetingen praat zij met hen over hun muzikale passie.

Marijn was een van de kinderen die op het paleis mochten optreden, is te zien in een filmpje dat het Instagram-account van het Koninklijk Huis vandaag heeft gedeeld. ,,Wat een enorm toestel", zegt de koningin. Marijn legt uit dat hij thuis - toen hij nog maar een kleuter was - een akoestisch drumstel had, maar dat de buren daar niet zo blij mee waren. ,,Die hadden net een klein kindje en als ik dan speelde, hoorden zij dat gebonk. Toen zijn we overgeschakeld op een elektrische”. 

Máxima is zwaar onder de indruk als ze ziet en hoort hoe het instrument werkt. Eerst hoort ze alleen getik, maar als ze de koptelefoon opzet, hoort ze Marijns drumsolo. ,,Geweldig!", zegt ze. ,,Wat fantastisch, ook voor de buren.” Marijn is op zijn beurt ook in zijn nopjes, want Máxima droeg mooi zijn koptelefoon! ,,Deze koptelefoon gaat never nooit niet weg.”