Metallica speelt André Hazes, dochter Roxeanne intens trots

videoEen opvallend intermezzo gistervond bij het concert van Metallica in Johan Cruijff-Arena. Tussen het gitaargeweld door brachten gitarist Kirk Hammett en bassist Robert Trujilo een ode aan een artiest, die zij respecteren. En dat was niemand minder dan André Hazes.

,,Dit is een ode aan een artiest uit jullie land. Uit deze stad. We hebben veel respect voor hem”, zei de band voorafgaand aan het optreden. Met Robert Trujilo op bas en zang en Kirk Hammett op gitaar brachten bijna vier minuten lang het nummer Bloed, Zweet en Tranen ten gehore in de Johan Cruijff Arena.

De reactie uit de zaal was overwegend positief. Het publiek reageerde eerst lachend en zong vervolgens enthousiast met de band mee. Dat was nodig, want de zang van Trujilo (en dan vooral zijn Nederlands) was gebrekkig, maar ook aandoenlijk. 

Roxeanne Hazes, de dochter van de overleden volkszanger, knapt bijna uit elkaar van trots. ,,Pap kijk! Metallica zingt Bloed, Zweet en Tranen”, schrijft ze op Instagram bij een filmpje van het optreden, gelardeerd met enthousiaste smileys.

Metallica staat in de Johan Cruijff Arena in het kader van WorldWired Tour. Het optreden is onderdeel van een enorme reeks openluchtconcerten in Europa die de band tussen 1 mei en 25 augustus 2019 langs stadions, parken en een kasteel leidt. De laatste keer dat de Amerikaanse rockband in de Amsterdamse Arena stond, was in 2004.

Metallica.
Volledig scherm
Metallica. © ANP