Michael van der Plas: Barbie moet wel goed in de war zijn om dit te doen

UpdateVolgens Michael van der Plas, de ex-man van Samantha 'Barbie' de Jong is de Haagse realityster 'goed in de war'. Nadat Barbie (28) vanochtend uit het raam van haar woning in Scheveningen viel, gaat Michaels prioriteit nu uit naar Angelina (6) en Milano (3), de kinderen die hij met Samantha kreeg.

Michael, die met zijn vriendin Naomi in Spanje woont, reist vandaag per auto af naar Nederland, zo laat hij weten in een uitgebreid instagrambericht. Het is ook hem nog niet precies duidelijk wat er zich vanochtend in Scheveningen heeft afgespeeld. Hij heeft geen woorden voor de situatie, schrijft hij. ,, Het is spijtig wat er allemaal gebeurd is al weten we nog helemaal niet zeker wát er allemaal gaande was. Hoe dan ook, je moet wel goed in de war zijn om dit te doen.''

De café-eigenaar hoopt dat 'de juiste mensen' zijn ex liefde, wijsheid en herstel bieden. Momenteel verblijft Barbie in een ziekenhuis en zal ze de komende tijd gesprekken voeren met instanties en deskundigen. De kans bestaat dat Angelina en Milano voorlopig bij hun vader intrekken. Michael: ,,Daarbij wordt niet alleen gekeken naar wat ik wil maar ook wat de kinderen fijn vinden. Op basis daarvan zal gehandeld worden. Naomi en ik zijn er klaar voor om er open in te gaan en datgene te doen wat het beste is voor de kinderen.''

Barbie en Michael op hun huwelijksdag in 2012.
Volledig scherm
Barbie en Michael op hun huwelijksdag in 2012. © ANP Kippa

Black-out

Een overbuurman van Barbie viel het vanochtend op dat een van de kinderen alleen op straat liep. Buren belden vervolgens aan bij de realityster, die volgens de overbuurman 'sinds een maand of twee' in de Korbootstraat woont. Daarna zag hij hoe Samantha in het geopende raam op de eerste verdieping ging zitten, enkele meters boven straatniveau en zich naar beneden liet 'glijden'. Ze had een mes in haar hand. Na de val stond Barbie nog even op en zakte vervolgens weer in elkaar. De politie was met meerdere wagens heel snel ter plekke.

Volgens de manager van Barbie slikt ze antidepressiva en zocht ze, bedwelmd door de zware medicatie, verkoeling bij het raam. ,,Een verkeerde mix hiervan heeft ervoor gezorgd dat Samantha een psychose kreeg", laat hij aan RTL Boulevard weten. ,,Ze heeft een black-out gekregen en is uit het raam gevallen." 

Mild

In januari van dit jaar had Barbie ernstige psychische problemen en moest ze na overmatig drugsgebruik en een zelfmoordpoging worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Barbie en Michael, die voor RTL negen realityseries maakten, stapten in 2012 in het huwelijksbootje in hun geliefde stad Den Haag. In datzelfde jaar werd dochter Angelina Melissa Cora geboren, in 2015 kwam Milano Michael Ronnie ter wereld. Twee jaar daarna kondigde het veelbesproken stel hun scheiding aan.

Michael woont in Spanje samen met de 22-jarige Naomi die eerder vandaag via Instagram liet weten er altijd voor zijn kinderen te zijn. ,, Ik gun dit niemand. Wil mijn vent steunen. Er zijn voor de kids. En alle kracht wensen aan Samantha om dit te overwinnen'' aldus Naomi op Instagram. Barbie heeft een prille relatie met de Haagse zanger Jeffrey Lake. Hij heeft nog niet op het incident rond zijn vriendin gereageerd. Michael hoopt dat Barbie in alle rust kan herstellen. ,,Wees een beetje mild met je woorden over hoe en wat en wees lief voor elkaar.''