Volledig scherm
Michael en Samantha in 2013. © ANP Kippa

Michael van der Plas neemt advocaat om voor kinderen te vechten

Michael van der Plas wil dat de kinderen die hij met zijn ex-vrouw Samantha de Jong (Barbie) kreeg, bij hem komen wonen. De Haagse ondernemer neemt een advocaat in de arm en heeft zich, met zijn vriendin Naomi, voorgenomen voor zijn zoon en dochter 'te vechten'.

Volledig scherm
Michael van der Plas woont in Spanje met zijn vriendin Naomi. © Facebook Michael van der Plas

Michael wil voor 'eens en voor altijd' zijn verhaal doen nadat zijn ex-vrouw vorige week bij haar huis aan de Korbootstraat in Scheveningen werd aangetroffen. Volgens een overbuurman had ze zichzelf uit het raam van haar woning laten vallen, haar woordvoerder spreekt van een verkeerde mix van medicijnen die haar hadden bedwelmd.

Michael zelf weet ook nog steeds niet wat er precies is gebeurd. ,,Het verhaal gaat dat mijn kleine jongen erbij was en alleen rondliep'', zegt hij in een gesprek met plastisch consulente Diana Gabriels, dat vandaag op YouTube is geplaatst. Hij doelt op zijn zoontje Milano, die samen met zijn zus Angelina in Scheveningen woont. 

Vuist

Volgens Michael is Samantha niet per se 'een slechte moeder' maar is ze een gevaar voor de kinderen als ze zichzelf niet in de hand kan houden. ,,Als je ontoerekeningsvatbaar bent kun je gekke dingen doen. Nu springt ze alleen uit het raam, maar de volgende keer doet ze dat met haar kind'', vreest hij.

Michael gaat met de instanties in gesprek en richt zich de komende tijd op het vinden van een goede advocaat. ,,Ik wil de kinderen helemaal niet bij hun moeder weghalen, maar we zitten nu op een punt 'tot hier en niet verder'. Een vuist op tafel, laat Samantha zich maar bewijzen dat ze beter wil worden. Ze moet écht aan zichzelf gaan werken.''

Volgens Michael is er voor de kinderen een uit huis-plaatsing getroffen voor een week. ,,Volgende week wordt er een nieuw besluit genomen, dan is het voor drie maanden. Na die maanden gaan ze onderzoek doen en dan kijken ze naar de lange termijn.''

Barbie en Michael, die voor RTL negen realityseries maakten, stapten in 2012 in het huwelijksbootje in hun geliefde stad Den Haag. In datzelfde jaar werd dochter Angelina Melissa Cora geboren, in 2015 kwam Milano Michael Ronnie ter wereld. Twee jaar daarna kondigde het veelbesproken stel hun scheiding aan.

De Haagse realityster Samantha de Jong (Barbie) is onlangs opnieuw met een ambulance afgevoerd na een incident bij haar huis aan de Korbootstraat in Scheveningen. Show verslaggever Tom Tates vertelt wat er precies is gebeurd: