De klassieker ‘Waarheen, waarvoor‘ van Mieke Telkamp is na jaren verdwenen uit de Uitvaartmuziek Top 10, meldt Monuta.
Volledig scherm
De klassieker ‘Waarheen, waarvoor‘ van Mieke Telkamp is na jaren verdwenen uit de Uitvaartmuziek Top 10, meldt Monuta. © ANP Kippa

Mieke Telkamp niet langer in Uitvaartmuziek top 10

De klassieker Waarheen, waarvoor van Mieke Telkamp is na jaren verdwenen uit de Uitvaartmuziek top 10, meldt Monuta. Vorig jaar stond Waarheen, waarvoor van de in 2016 overleden zangeres nog op een negende plek.

Het Ave Maria blijft lijstaanvoerder, gevolgd door Time to Say Goodbye van Andrea Bocelli & Sarah Brightman en Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij. Daarmee is de top 3 onveranderd.

,,In de uitvaartwensen die mensen vastleggen komen meer recente nummers voor. Die zien we niet terug in de top 10 van daadwerkelijk gedraaide nummers. Als we wat lager in de lijst kijken, komen we wel een heel recent nummer tegen. Op plek 22 staat namelijk Danny Vera's Roller Coaster", zegt Yolanda Wouters van Monuta. Nabestaanden kiezen het vaakst muziek van André Rieu en Marco Borsato uit om bij het afscheid te draaien.

De uitvaartverzorger baseert de ranglijst op een analyse van 7000 nummers die vorig jaar zijn gespeeld bij afscheidsdiensten. Sinds 2015, de eerste keer dat het onderzoek is uitgevoerd, zijn er zeven nummers gelijk gebleven in de top 10.

De Uitvaartmuziek top 3:

1) Ave Maria - diverse uitvoeringen

2) Time to Say Goodbye - Andrea Bocelli & Sarah Brightman

3) Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij