Angela de Jong.
Volledig scherm
PREMIUM
Angela de Jong. © Shody Careman

Mijn oren klapperden van de uitspraken van de buren van de bedreigde Van der Wal

Angela Kijkt TVJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op tv.

26 reacties

 • Wout Engelbertink

  2 maanden geleden
  Beste Angela, Ik had doorgaans een redelijk hoge pet van je op. 1 pet. Hoeveel petten heb jij eigenlijk op? Of heb je toch wat moeite met enerzijds inlevingsvermogen en anderzijds helicopterview en ten derde geschiedenis? voor mij ben je nu volledig van het voetstuk gevall. Rest me nog 1 vraag: hoe denk jij aan eten voor jouw gezin te kunne komen als er geen boeren meer zijn? Denk eens erg goed na voor je mensen over de balk kiepert. Je zou ze nog wel eens nodig kunnen hebben.
 • Ronald van der Valk

  2 maanden geleden
  We zijn aan het verworden tot een soort Verenigde Staten. Nee: dat is niet positief. Er is een grote en groeiende groep die zich niet meer vertegenwoordigt voelt in ons land en voor hen heiligt blijkbaar het doel alle middelen. Er moet wat aan die vertegenwoordiging gedaan worden (ga stemmen en zorg dat je weet op wie je stemt!) maar ook iets aan de waarden en normen van nogal wat mensen. Praat niet recht wat krom is: als er plots 100 mensen op úw tuinpad staan, dan hoor ik u graag nog eens.
 • roel ten Kleij

  2 maanden geleden
  Vroeger zeiden we dat wij in het oosten van Nederland ons gezonde boerenverstand (GBV) gebruikten. Tegenwoordig heb ik daar grote vraagtekens bij. Ik kijk geen rtl4 heb Jair dus niet gezien maar de reactie van buren die Angela noemt vind ik erg on-plattelands. Misschien is omgeving Hierden al wat langer een overloop van westers NL en daardoor minder begaafd met GBV? De afgelopen dagen vraag ik me af hoe de oorspronkelijke bezitters van GBV het gebruiken. Dit soort acties is toch niet normaal?
 • J. Veldman

  2 maanden geleden
  Hoezo gezond verstand Angela, bepaal jij dat nu even. Het zal heftig geweest zijn, maar kinderen worden bang gemaakt door paniek te zaaien. Neemt niet weg dat de grens misschien wordt overschreden, maar wanneer je over empathie spreekt, kan verdieping door eigen onderzoek wellicht ook empathie opleveren, want het er zijn ook acties geweest die absoluut geen grens overschrijden.
 • Gerwin Bomhof

  2 maanden geleden
  Als een neutrale passant verwoord dat "het wel leuk én gezellig was, die boeren" dan hecht ik daar meer waarde aan, dan aan de mainstream media die doelbewust, wederom een groep willen stigmatiseren én demoniseren. Waren ze in Corona tijd ook al heel goed in! Mainstream media is spijtig genoeg verworden tot propaganda apparaat van de overheid, met enkel eenzijdige nieuwsvoorziening.