Volledig scherm
PREMIUM
© Vijselaar & Sixma

‘Mijn vriend windt zich al meer dan dertig jaar op over hit Over de Muur’

Pieter Hulst en Gijs Groenteman ontleden teksten van Nederlandstalige hits. Ze geven antwoorden op prangende vragen die de nummers oproepen. Komen ze er zelf niet uit, dan roepen ze de hulp in van de wetenschap. Deze week filtert Gijs historische onjuistheden uit ‘Over de Muur’ van Klein Orkest.

Ik heb een vriend die zich al zo lang ik hem ken, meer dan dertig jaar, opwindt over de Klein Orkest-hit Over de Muur.

Begrijpelijk. Vriend en ik zijn allebei opgegroeid in linkse gezinnen. In de jaren 80 demonstreerden wij met onze ouders tegen kruisraketten, dat werk. In onze kringen was het normaal om met enige sympathie naar de Sovjet-Unie en andere Oostbloklanden te kijken: stuk voor stuk zuchtten die onder communistische regimes, maar ja, communisme was links, en links was sowieso beter dan rechts.

  1. Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken
    Temptation Island

    Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken

    Eindelijk was het dan zover voor de stellen van Temptation Island VIPS. Na twaalf dagen de ultieme verleiding te zijn aangegaan, werden zij deze aflevering eindelijk weer herenigd met hun partner. Maar dat verliep minder romantisch dan zij op dag één waarschijnlijk hadden verwacht. Bij Damian en Shirley liepen de gemoederen zelfs zo hoog op, dat ze niet eens meer in hetzelfde busje naar het vliegveld konden worden vervoerd.