Miley Cyrus
Volledig scherm
Miley Cyrus © Getty Images for iHeartMedia

Miley Cyrus verbaast wereld met Pink Floyd-cover in leren outfit: 'Zij heeft mijn depressie genezen’

De extravagante Amerikaanse actrice-zangeres Miley Cyrus heeft gisteravond op een festival in Las Vegas vriend en vijand verbaasd door een wel heel verrassende cover uit de hoge hoed te toveren. De goedlachse Hollywoodster koos op het jaarlijkse iHeartRadio Music Festival voor een nummer van Pink Floyd en deed dat helemaal niet onverdienstelijk, stellen critici. ,,Mijn respect voor Miley is gestegen.”

De 26-jarige Miley Cyrus, die als haar alter-ego Hannah Montana de wereld veroverde, mocht gisteravond op de Strip in Las Vegas de spits afbijten en deed dat door zowel nieuw als oud werk af te wisselen. ,,Mijn favoriete gezichten in het publiek zijn die van verwarde vaders”, lachte Cyrus aan het begin van haar uur durende set.

De superster doelde daarmee op de popmuziek die ze maakt, waar doorgaans alleen maar jongeren naar luisteren. Voor het concert van gisteren besloot Cyrus eens uit een ander vaatje te tappen. Ze kwam al snel met een nummer van Led Zeppelin op de proppen en ging een half uur later zelfs verder met Comfortably Numb, misschien wel de belangrijkste klassieker uit het omvangrijke oeuvre van Pink Floyd, niet de meest gangbare band uit de muziekgeschiedenis.

Tekst gaat verder onder deze tweet

Meesterwerken

Op Instagram blikt de zangeres terug op een hele bijzondere avond. ,,Voor het eerst een cover gedaan van Pink Floyd”, schrijft Cyrus, eindigend met een zwart hartje. ,,Mijn band is zo fucking goed en maakte het helemaal waar. Deze nummers zijn de reden dat ik muziek ben gaan maken, het voelt zo goed om ze te spelen. Niemand mag dit soort nummers missen. De jeugd moét weten hoe de muziek is gekomen tot waar het nu is. Ik hoop dat je na het horen van mijn shows het origineel gaat beluisteren, omdat het meesterwerken zijn.”

Het bewuste fragment van Cyrus’ ode aan Pink Floyd verspreidt zich als een olievlek over het internet. Veel luisteraars roemen haar durf en lef om zich aan een van de grootste klassiekers uit de (progressieve) rock te wagen. ,,Miley liet er niets van heel vanavond. Een echte rocker”, schrijft iemand vol lof. Een concertbezoeker die erbij was gaat nog een stapje verder. ,,Ik denk dat Miley mijn depressie heeft genezen.”

Tekst gaat verder onder deze tweet

Romance

Miley Cyrus trad gisteren op, vlak nadat bekend was geworden dat haar romance met Kaitlynn Carter over is. De 26-jarige zangeres en de 31-jarige realityster werden een maand geleden voor het eerst samen gezien. Dat gebeurde dagen nadat Kaitlynn haar breuk met The Hills-ster Brody Jenner bekendmaakte en Miley haar scheiding van acteur Liam Hemsworth aankondigde. Beide dames wisten hun huwelijk nog geen jaar vol te houden.

,,Ze zijn al heel lang bevriend en ze waren er voor elkaar toen ze allebei hun relatie beëindigden”, vertelt de ingewijde. ,,Ze hebben nu gewoon geen romantische relatie meer.”