Volledig scherm
Jeff Bezos en zijn toekomstige ex-vrouw MacKenzie. © AFP

Miljardair Jeff Bezos onderzoekt lek dat hem huwelijk kostte

De rijkste man op aarde, Amazon-topman Jeff Bezos, heeft een onderzoek ingesteld naar wie zijn sms'jes heeft gelekt aan de Amerikaanse roddelsite National Enquirer. De weinig aan de verbeelding overlatende berichtjes hebben zijn overspel publiekelijk bekendgemaakt en zijn huwelijk opgeblazen.

Bezos zet nu een team van onderzoekers op de zaak, die hij overigens zelf betaalt. Met een geschat vermogen van 138 miljard dollar zal hij van de kosten weinig merken. Het ontrouw van Bezos kwam begin deze maand naar buiten. Hij heeft een affaire met nieuwslezeres Lauren Sánchez uit Los Angeles. Vlak daarvoor hadden Jeff en zijn vrouw MacKenzie op Twitter laten weten dat ze uit elkaar gaan.

Jeff Bezos en MacKenzie zijn 25 jaar bij elkaar geweest. Ze ontmoetten elkaar toen ze allebei voor hedgefonds D.E. Shaw werkten. In 1994, een jaar na hun huwelijk, richtte Bezos Amazon op.

  1. Johnny Depp stuurde woedende smsjes over verdrinken en verbranden Amber Heard

    Johnny Depp stuurde woedende smsjes over verdrinken en verbranden Amber Heard

    Tijdens een hoorzitting in de Londense rechtbank zijn nieuwe details bekendgemaakt over de tumultueuze relatie tussen Johnny Depp (56) en z’n ex Amber Heard (33). Hij suggereerde haar - al dan niet met een knipoog - te verdrinken en te verbranden. Dat valt op te maken uit smsjes die Depp in 2013 naar een goeie vriend stuurde, schrijft The New York Post op basis van de rechtszitting. De ex-geliefden zijn al een hele tijd in een juridische strijd verwikkeld over beschuldigingen van huiselijk geweld.