Burgemeester Femke Halsema tijdens de persconferentie op het hoofbureau van de politie aan de Elandsgracht.
Volledig scherm
Burgemeester Femke Halsema tijdens de persconferentie op het hoofbureau van de politie aan de Elandsgracht. © ANP

Miljoenen mensen aan tv gekluisterd na aanslag Peter R. de Vries

Miljoenen mensen zaten gisteravond voor de televisie na de aanslag op het leven van misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Ongeveer 1,8 miljoen mensen keken naar de persconferentie bij de NOS. Zo’n 1,2 miljoen keken naar de extra uitzending van RTL Nieuws op RTL 4, waarin ook de persconferentie werd uitgezonden. 

 1. LIVE | RTL-baas: ‘Peter vecht nog steeds voor zijn leven’, ‘Aangehouden Pool wordt in thuisland gezocht’
  Play

  LIVE | RTL-baas: ‘Peter vecht nog steeds voor zijn leven’, ‘Aangehou­den Pool wordt in thuisland gezocht’

  De verdachten die gisteravond zijn gearresteerd voor de moordaanslag op Peter R. de Vries zijn een Pool(35) uit het Gelderse Maurik en een Nederlander (21) die in Rotterdam woont, maar ook een adres heeft in Tiel. De twee werden al kort na de schietpartij klemgereden en aangehouden op de A4. Op de plek in de Lange Leidsedwarsstraat waar de De Vries werd neergeschoten blijft het bijna 24 uur na de aanslag een komen en gaan van mensen die met een bos bloemen hun medeleven willen uiten en hun gedachten willen delen. Volg hier alle ontwikkelingen rondom de aanslag op Peter R. de Vries.
 2. Kim Cattrall nooit in beeld geweest voor reboot Sex and the City

  Kim Cattrall nooit in beeld geweest voor reboot Sex and the City

  Met de langverwachte Sex and the City-reboot And Just Like That... in aantocht vragen veel fans zich nog steeds af waarom er geen plek was voor Kim Cattrall, die het personage Samantha Jones speelde in de serie en de twee speelfilms die daarop volgden. Volgens Michael Patrick King (67), de schrijver en regisseur van de show, is er bij And Just Like That... altijd sprake geweest van slechts drie hoofdpersonen in plaats van vier. Dit liet hij weten aan The Hollywood Reporter.