Volledig scherm
© Instagram/ Miljuschka Witzenhausen

Miljuschka Witzenhausen: Ik bid iedere nacht dat Felina gewoon op kan staan

Presentatrice en voedingsdeskundige Miljuschka Witzenhausen (33) staat vandaag op internationale epilepsiedag extra stil bij het welzijn van haar zesjarige dochter Felina. Sinds bij het meisje epilepsie werd vastgesteld, beseft Miljuschka dat de kleinste dingen zoals fietsen en zwemmen niet meer vanzelfsprekend zijn.

Bij een foto van haarzelf en haar dochter in de keuken laat Witzenhausen weten dat haar wereld stilstond op de dag dat Felina een epilepsie-aanval kreeg. ,,Mijn lieve kleine kindje werd overgenomen en er was niks wat ik eraan kon doen. Ik kon haar niet beschermen of het voor haar oplossen. De grond zakte onder mijn voeten weg’’, schrijft ze. Inmiddels heeft de moeder van twee een manier gevonden om met de aandoening om te gaan en blijft ze zoeken naar antwoorden. ,,Het is een aandoening waar je pas de ernst van inziet als je ermee te maken krijgt. Kleine dingen kunnen en mogen niet meer, alleen door het eventuele risico op een aanval op dat moment.’’

Het is niet de eerste keer dat Witzenhausen het heftige onderwerp aansnijdt. In september vertelde de kookkoningin in het dansprogramma Dance Dance Dance dat ze haar prijzengeld van 25.000 euro aan het epilepsiefonds doneerde. ,,Je kind verliest een bepaalde vrijheid, die je kind zou moeten hebben’’, zei ze emotioneel.

Miljuschka (dochter van Astrid Holleeder en Jaap Witzenhausen) kreeg met haar ex Tycho Veldhoen, met wie ze vanaf 2014 een jaar getrouwd was, twee kinderen: Rembrandt Tycho (8) en Felina Stientje. Sinds 2017 is de televisiepersoonlijkheid samen met videoproducer Philip van Ierschot, met wie ze een boerderij kocht.