Volledig scherm
© Brunopress

Miljuschka Witzenhausen noemt drinkende Dave Roelvink 'slapjanus'

Presentatrice/kookboekenauteur Miljuschka Witzenhausen (33) vindt dat dj Dave Roelvink een slecht voorbeeld neerzet als het gaat om drankgebruik. Dave (24) zou naar verluidt het Paradiso-concert van zijn vader Dries hebben gevierd met een biertje. Absoluut niet verstandig, meent Miljuschka.

Volledig scherm
Miljuschka vindt Dave geen goed voorbeeld voor de jeugd. © ANP Kippa

Dave maakte gisteren op het podium van 'Paradriso' een woordgrapje dat hij een 'slechte prater' is. ,,Ik ben beter in autorijden'', riep hij door de microfoon. Na de show weigerde hij een kort interview voor de camera van RTL Boulevard. ,,Hij had wat gedronken en wilde liever niet. Opmerkelijk'', concludeerde reporter Luuk Ikink vanavond in het entertainmentprogramma. De artiest had een paar weken geleden nog beloofd 'geen druppel aan te raken' nadat hij door de politie werd aangehouden omdat hij met drank op veel te hard reed.

Miljuschka vindt de kwestie rond Dave Roelvink 'in geen ene zin grappig'. ,,Hij is echt een slecht voorbeeld. Van mij mag hij best een biertje drinken, maar als je met gierende banden van de politie bent weggereden en je hebt zoveel volgers die superjong zijn en dat op een bepaalde manier verheerlijken omdat je blijkbaar overal nog wordt geboekt, en dan weer gaat drinken terwijl je net anders hebt beweerd... Dan vind ik je een slapjanus'', foeterde Miljuschka, die moeder is van Rembrandt (8) en Felina (6).

Cursus

Dave reed twee weken geleden 180 kilometer per uur op een plek waar de maximumsnelheid 100 kilometer per uur was. Hj bleek 2,5 keer de toegestane hoeveelheid drank op te hebben. In eerste instantie zei de zoon van Dries 'dat het allemaal wel meeviel' maar naderhand erkende hij dat hij de fout in was gegaan. Een paar dagen later liet hij weten een cursus over alcoholgebruik te gaan volgen.

Momenteel zitten Dries, zijn vrouw Honoria en zijn zonen Dave en Donny midden in de opnames van het SBS-programma Effe geen cent te makken. Ze wonen een maand lang in een minimawijk in Amsterdam en moeten zien rond te komen van 1.000 euro. Bij hoge uitzondering mocht Dries twee nachtjes terug naar zijn appartement aan de PC Hooftstraat om zich voor te bereiden op zijn concert. ,,Het was de mooiste avond van mijn leven'', blikte hij vandaag op het uitverkochte evenement terug.

  1. Drama voor boeker Jera on Air na plotse afzegging headliner: 'Ze stonden te klein op de poster’

    Drama voor boeker Jera on Air na plotse afzegging headliner: 'Ze stonden te klein op de poster’

    EINDHOVEN/YSSELSTEIN - Geen festivalprogrammeur hoopt het ooit mee te maken: een headliner die uit het niets afzegt en je met een berg problemen opzadelt. Thijs Vogels, een van de boekers van metalfestival Jera on Air net over de Brabantse grens, is er kapot van. Uit het niets kreeg de voormalig Eindhovenaar te horen dat Architects, zijn gedroomde headliner, niet naar zijn festival komt. De reden: hun naam staat niet groot genoeg op de festivalposter.