Volledig scherm
© AFP

Misbruikzaak Kevin Spacey vervalt omdat slachtoffer ineens zwijgt

De rechtszaak die tegen acteur Kevin Spacey was aangespannen vanwege seksueel misbruik is geseponeerd. De zaak gaat niet door omdat het vermeende slachtoffer plotseling niet meer wil verklaren. 

Spacey zou in de zomer van 2016 een man hebben betast in een bar in Nantucket. De House of Cards-hoofdrolspeler ontkent het misbruik. De rechtszaak diende vorige week. Maar tijdens een ondervraging over bewijsmateriaal op zijn telefoon beriep het slachtoffer zich op zijn zwijgrecht. Zonder zijn verklaringen is er geen zaak, oordeelde de rechter. 

Meerdere acteurs hebben de afgelopen anderhalf jaar geclaimd dat Spacey ze seksueel ongepast bejegend zou hebben. Maar dit was tot nu toe de enige #MeToo-rechtszaak die daadwerkelijk tegen de tweevoudig Oscarwinnaar was aangespannen.

  1. Peter Pannekoek ontbreekt bij show maar roast Ali B alsnog in keiharde video

    Peter Pannekoek ontbreekt bij show maar roast Ali B alsnog in keiharde video

    Sinds The Roast van Gordon brak Peter Pannekoek pas echt door bij het grote publiek. Bij Giel Beelen en Johnny de Mol was hij wederom van de partij en was keer op keer de ster van de avond. Bij de Roast van Ali B ontbreekt de cabaretier echter, maar hij kon het toch niet laten om nog even wat van zich te laten horen. ,,Vroeger waren er grenzen, totdat Ali B de dood van zijn eigen vader misbruikte om geld te verdienen.’’