Volledig scherm
Sarah Hyland © Getty Images

Modern Family-ster dankt leven aan broertje: 'Ik hou zoveel van je’

Het was gisteren twee jaar geleden dat het jongere broertje van Sarah Hyland een van zijn nieren aan haar afstond. De Modern Family-actrice bedankte hem daarvoor op Instagram.

,,Twee jaar geleden gaf mijn kleine broertje mij het leven terug. Dank voor niet alleen je nier, maar voor al het andere dat je ook voor me doet. Ik hou zoveel van je”, schreef Hyland aan broertje Ian bij een familiefoto.

De actrice lijdt al van jongs af aan aan nierdysplasie. In 2012 kreeg ze een donornier van haar vader, maar haar lichaam stootte het orgaan uiteindelijk af. In een interview met E! vertelde ze vorig jaar hoe moeilijk het is om een donornier te ontvangen van een familielid.

,,Als zij je een tweede kans op het leven geven en het gaat mis, dan voelt het bijna alsof het jouw schuld is. Dat is niet zo, maar zo voelt het.” De actrice zegt suïcidale gedachten te hebben gehad bij het idee dat de transplantatie van haar broertjes nier net zo zou aflopen als die van haar vader.

  1. Vlaamse Dancing with the Stars met Jan Kooijman onder vuur: kijkers boos over uitslag

    Vlaamse Dancing with the Stars met Jan Kooijman onder vuur: kijkers boos over uitslag

    Er is online commotie ontstaan over de afgelopen uitzending van de Vlaamse variant op Dancing with the Stars. Via sociale media laten verschillende kijkers weten dat ze niet te spreken zijn over de uitslag van de wedstrijd en kwade opzet vermoeden. Zo moest Evy Gruyaert zondag de show verlaten, hoewel ze aardige punten kreeg van de jury. Via een lang bericht op Instagram reageert Jan Kooijman (38) nu op alle opschudding.