Volledig scherm
© BRUNO PRESS

Monique Smit opgenomen in ziekenhuis

Monique Smit (30) is afgelopen dinsdag in het ziekenhuis opgenomen. De Volendamse zangeres heeft last van nierstenen en daardoor meerdere koliekaanvallen gehad. ‘Nooit geweten dat dit zo pijnlijk is. Geloof me, ik beval liever..', laat Smit weten op Instagram.

Het is volgens het zusje van Jan Smit niet alleen maar rozengeur en maneschijn op sociale media. Daarom doet ze vandaag uitgebreid haar verhaal in een bericht op Instagram, waarin ze schrijft al sinds dinsdag in het ziekenhuis te liggen met nierstenen. Smit had geen benul dat het zó’n pijn zou doen en stelt zelfs liever te willen bevallen. 

Aanvankelijk hoopten de artsen dat het steentje 'er vanzelf uit zou komen', maar dat gebeurde niet. ‘Omdat dat niet is gebeurd en het mijn nieren iets aantast, moet ik helaas alsnog onder het mes', schrijft ze teleurgesteld. ‘Hierdoor heb ik dit weekend al een hoop dingen moeten afzeggen waar ik echt vreselijk van baal! Heb zolang mogelijk gewacht met shows cancelen omdat je toch stiekem hoopt dat het vanzelf gaat.’

Wanneer de operatie zal worden uitgevoerd is nog niet duidelijk, al hoopt de Volendamse dat dat vandaag zal zijn zodat ze snel weer naar huis kan. ‘Ik verwacht op z’n minst een diamantje straks', sluit ze haar bericht grappend af.

Rust

Niet alleen Monique heeft momenteel klachten, ook broer Jan kondigde afgelopen week aan ziek te zijn. Daarom last hij een pauze in tot het einde van het jaar. De zanger stelde te veel hinder van lichamelijke klachten te hebben en tijd nodig te hebben om weer fit te worden. ‘Ik wil de rest van dit jaar heel graag gebruiken om mezelf weer helemaal op te laden voor 2020, zodat ik in het voorjaar weer kan knallen met mijn nieuwe album!’', schreef Jan.