Volledig scherm
Bill Paxton © Richard Shotwell/Invision/AP

Nabestaanden Bill Paxton slepen ziekenhuis voor de rechter

De nabestaanden van de vorig jaar overleden Bill Paxton slepen het ziekenhuis waar de acteur kort voor zijn dood werd geopereerd voor de rechter. Volgens zijn vrouw en kinderen heeft de chirurg die hem behandelde onnodige handelingen verricht die uiteindelijk tot zijn dood zouden hebben geleid, zo melden Amerikaanse media.

Paxton werd precies een jaar geleden in het Cedars-Sinai Medical Cental in Los Angeles geopereerd vanwege een aneurysma, een verwijding van een bloedvat, in zijn aorta. De acteur kreeg een nieuwe hartklep. Na de operatie traden echter complicaties op, waaronder een beroerte die hem uiteindelijk fataal werd.

De chirurg en het ziekenhuis zouden de familie niet goed hebben ingelicht over de risico's van de operatie en de arts zou bovendien niet genoeg ervaring hebben gehad. Hij vertrok afgelopen zomer bij het ziekenhuis.

Paxton, bekend van onder meer de films Twister en Apollo 13, overleed elf dagen na zijn hartoperatie in het ziekenhuis. Hij werd 61 jaar.

Volledig scherm
Bill Paxton. © EPA
  1. Waylon kiest zelf voor Eurovisie-liedje wegens wegstemmen Voice-kanon Kimberly

    Waylon kiest zelf voor Eu­ro­vi­sie-lied­je wegens wegstemmen Voice-kanon Kimberly

    Waylon heeft vanavond in De Wereld Draait Door een opmerkelijke uitspraak gedaan. De zanger laat mensen bewust niet stemmen op zijn vijf potentiële Songfestivalnummers. De reden? ,,In eerste instantie was het de bedoeling om hier de keuze te laten vallen, om de mensen een beetje mee te laten werken. Maar toen hadden we het debacle bij The Voice en het stemmen van het Nederlandse publiek. Ik dacht: laat ik dat maar voorkomen."