Natasja Froger hoopt huizenzoekers een handje te helpen.
Volledig scherm
Natasja Froger hoopt huizenzoekers een handje te helpen. © RTL

Natasja Froger kan huizenzoekers met budget van 5 ton niet helpen

Het is Natasja Froger in de eerste aflevering van haar programma Voor Hetzelfde Geld niet gelukt succes te boeken. Amsterdammers Rick en Annette besloten na hun verblijf in een vrijstaande dijkwoning in het Brabantse Sleeuwijk (voorlopig) niet naar het platteland te verhuizen.

In Voor Hetzelfde Geld verruilen de deelnemers de stad voor een huis in de provincie. Om onbevooroordeeld te kiezen, worden ze geblinddoekt op huizen-speeddate gestuurd. In één dag krijgen de koppels drie woningen door het hele land voorgeschoteld, die makelaar Debbie Mels voor hen heeft gevonden. De prijzen sluiten aan bij hun huidige budget, met het verschil dat ze er op het platteland veel meer vierkante meters voor terugkrijgen. Na de bezichtigingen wordt er één huis geselecteerd waarin zij een week lang mogen proefwonen.

Rick en Annette verkassen toch niet naar het platteland.
Volledig scherm
Rick en Annette verkassen toch niet naar het platteland. © RTL

Rick en Annette en hun dochtertje zijn op zoek naar een karakteristiek huis mét tuin. Zelfs met een budget van 5 ton is dat in Amsterdam niet te vinden. Gisteravond was te zien hoe ze uiteindelijk gingen ‘proefwonen’ in het Brabantse Sleeuwijk, op dik 80 kilometer van Amsterdam. 615.000 mensen zagen hoe je daar voor 475.000 euro k.k. een vrijstaand pand inclusief tuiniersgarantie koopt. De vierkante meter-prijs ligt er 50 procent lager dan in de hoofdstad.

Het stel vond de rust in de provincie fijn, maar het bijhouden van de tuin viel niet direct in goede aarde. Ook de afstand vanaf Amsterdam viel tegen. ,,Het is ons droomhuis, maar niet op de juiste plek, dus we gaan geen bod doen. We zoeken toch iets in de buurt van Amsterdam’’, concludeerde Rick. ,,We hebben ook gezien dat we die sociale contacten hier missen. Dit was net even iets te ver’’, vulde zijn vriendin aan.

Froger doet volgende week een nieuwe poging om een wanhopig stel aan een nieuw huis te helpen. De zoektocht met ‘lieve schatten’ Rick en Annette vond ze ‘een onwijze ervaring'. ,,Ik wens jullie heel veel geluk met zoeken en ik hoop dat jullie iets vinden.’’

Kijkcijfer Dag Top 5

1. Achtuur Journaal: 2 miljoen

2. Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen: 1,6 miljoen

3. Radar: 1,5 miljoen

4. Droomhuis Gezocht: 1,5 miljoen

5. Zesuur Journaal: 1,4 miljoen

De vrijstaande dijkwoning
Volledig scherm
De vrijstaande dijkwoning © RTL
Volledig scherm
© RTL