Celine Dion
Volledig scherm
Celine Dion © Columbia Records

Nederlands tintje aan nieuwe single Céline Dion

Céline Dion brengt vandaag drie nieuwe singles tegelijk uit: Imperfections, Lying Down en Courage, als voorproefje op haar nieuwe album. Aan één van de nummers kleeft een Nederlands tintje: songwriter Giorgio Tuinfort schreef eraan mee. 

De drie singles zijn zojuist verschenen op streamingdiensten als Spotify en staan op het nieuwe album van de sterzangeres, dat op 15 november onder de naam Courage wordt uitgebracht. Courage is haar eerste Engelstalige album in zes jaar en de zangeres mixt daarop ballads met up-tempo tracks.

Het nummer Lying Down, over het opkrabbelen na een ongezonde relatie, is een song met een Hollands tintje: het werd geschreven door de Nederlandse songwriter Giorgio Tuinfort, samen met de internationaal bekende artiesten David Guetta en Sia. Tuinfort is een gerenommeerd producer en componist, die eerder samenwerkte met grootheden als Michael Jackson, Lionel Richie, Gwen Stefani en Whitney Houston.

Céline Dion kondigde eerder dit jaar al een wereldtournee aan onder de naam Courage. De vijfvoudig Grammy Award-winnares stond tot deze zomer zestien jaar lang met shows in Las Vegas.

Celine Dion albumcover Courage.
Volledig scherm
Celine Dion albumcover Courage. © Columbia Records