Volledig scherm
Lil Nas X, YoungKio (midden) en Billy Ray Cyrus bij de BET Awards vorige maand. © Getty Images for BET

Nederlandse producer schrijft geschiedenis in VS

Met hulp van een Nederlandse producer staan Lil Nas X en Billy Ray Cyrus al zestien weken samen op nummer 1 in de Billboard Hot 100 in de Verenigde Staten. Het duo evenaart daarmee het record van de langste nummer 1-notering in die lijst, meldt het muziekplatform.

In 2017 stond ook Despacito van Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber zestien weken lang op nummer 1, net als Maria Carey & Boyz II Men in 1995/96 met hun nummer One Sweet Day.

De Nederlandse producer van het nummer, YoungKio, is blij met het record. ‘We hebben nu officieel de langste nummer 1-hit uit de geschiedenis. 16 weken op #1', laat hij op Instagram weten. ‘Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt’, besluit hij zijn post.

In april, toen het nummer net een hit was in de VS, zei Kiowa Roukema (zijn echte naam), een student Multimedia design, tegen deze site ontzettend trots te zijn. Hij wist in eerste instantie niet dat Lil Nas X zijn beats had gebruikt. ,,Maar toen ik het hoorde, ging ik uit mijn dak. En nu helemaal, omdat het nummer Old Town Road eerst in de Verenigde Staten en nu wereldwijd extreem goed scoort. Ik heb met mijn grote hobby in één klap een mijlpaal bereikt.”