De nieuwe Elizabeth staat op.
Volledig scherm
De nieuwe Elizabeth staat op. © Netflix

Netflix opent paleisdeuren met nieuwe beelden van The Crown

VideoHet wachten is bijna voorbij, want de nieuwe Queen Elizabeth maakt haar intrede in The Crown. Olivia Colman vervangt Claire Foy als een oudere versie van de bekende Britse koningin.  

In het derde seizoen van The Crown maakt een nieuweling haar opwachting op Downing Street (Harold Wilson wint de verkiezingen) terwijl Queen Elizabeth en haar familie worstelen met de veranderingen in Groot-Brittannië. Van de Koude Oorlog tot de jetset en de ruimtewedloop: de uitbundigheid in de jaren 60 en de daaropvolgende kater in de jaren 70 zorgen ervoor dat Elizabeth en de royals zich moeten aanpassen aan een nieuwe, liberale en turbulente wereld.

Colman stapt niet voor het eerst in de rol van een koningin, want al eerder vertolkte ze koningin Anne van Engeland in de film The Favourite. Voor die rol won ze de Oscar voor de beste vrouwelijke hoofdrol. De rol van prins Philip wordt overgenomen door Tobiaz Menzies. Ben Daniels speelt Lord Snowdon en Helena Bonham Carter prinses Margaret. The Crown is geschreven door Peter Morgan. 

Het derde seizoen is vanaf zondag 17 november wereldwijd op Netflix te zien.