Niet één maar tien mannen op cover van themaglossy L'HOMO

videoDeze keer geen halfnaakte bekende heteroman op de cover van homomagazine L’HOMO dit jaar. De redactie van Linda de Mol koos ter viering van het tienjarig bestaan van het blad voor tien homo-boegbeelden. 

Op de voorkant van de jongste, vandaag gelanceerde editie van de themaglossy figureren, geheel gekleed: fotograaf Erwin Olaf, illusionist Hans Klok, politicus Boris Dittrich, modeontwerpers Viktor Horsting en Rolf Snoeren, presentator Paul de Leeuw, acteur Hans Kesting, strafpleiter Gerard Spong, choreograaf Hans van Manen en cabaretier Marc-Marie Huijbregts. ,,Voor de blote blokjesbuik moet je binnenin het tijdschrift bij Tim Oliehoek zijn”, aldus De Mol.

Ze maakte in haar presentatie melding van de verminderde homotolerantie is ons land. ,,Dit is de tijd dat Youp van ‘t Hek zich sterk maakt om homo’s ‘pisnichten’ te kunnen blijven noemen. Mede daarom willen we deze tien belangrijke namen voor de homo-emancipatie een mooi podium geven.’’

Het tijdschrift werd gepresenteerd in aanwezigheid van voormalig covermodellen als Rick Brandsteder en Arie Boomsma. De laatste veroorzaakte tien jaar geleden veel ophef als eerste heteroseksuele covermodel. In L’HOMO staan dit jaar verder onder meer interviews met soulzanger Jeangu Macrooy, BNN-presentator Jurre Geluk en acteur Thomas Cammaert. 

De nieuwe L’HOMO staat in het teken van homoseksueel zijn in de tijd van nu. Zo spreken de tien mannen over hun ervaringen, en hoe ze vinden dat het tegenwoordig met de vrijheid om homoseksueel in Nederland te zijn, gesteld is.

Volledig scherm
Linda de Mol, Erwin Olaf, Hans van Manen, Hans Klok en hoofdredacteur Iebele van der Meulen tijdens de presentatie van de tiende editie van L'HOMO. © ANP

Joost Maiburg on Twitter

Say cheese #lhomo @LINDAmagazine #lindademol #rtlblvd @RTLBoulevard

Volledig scherm
Erwin Olaf (links), Hans Klok (rechts) en Hans van Manen. © Instagram L'HOMO