Spider Man
Volledig scherm
Spider Man © Brunopress

Nieuwe films Sony vanaf 2022 op streamingdiensten Disney te zien

Nieuwe films van producent Sony zullen vanaf 2022 vier jaar lang te zien zijn op streamingplatforms van Disney, zoals Disney+ en Hulu. De twee partijen hebben hier een overeenkomst over gesloten, maakte de concerns vandaag bekend. Ook heeft Disney de rechten bemachtigd van een groot aantal oudere titels van Sony, waaronder de Spider-Man-films.

 1. Wizard Of Oz-jurk van Judy Garland na mysterieuze verdwijning teruggevonden

  Wizard Of Oz-jurk van Judy Garland na mysterieu­ze verdwij­ning teruggevon­den

  De iconische blauwe jurk die Judy Garland droeg als haar personage Dorothy Gale in de film The Wizard Of Oz (1939) is decennia nadat het kledingstuk werd gedoneerd teruggevonden bij de Catholic University of America in Washington DC. De jurk werd in 1972 aan de onderwijsinstelling geschonken, maar verdween daar op mysterieuze wijze. Matt Ripa, docent drama en muziek aan de universiteit, ‘kan het nog steeds niet geloven’, meldt The New York Post.
 2. Fijngevoelig alzheimerdrama Supernova is vooral een film over ware liefde
  PREMIUM
  Filmrecensie

  Fijngevoe­lig alzheimer­dra­ma Supernova is vooral een film over ware liefde

  Terwijl het alzheimerdrama The Father begin dit jaar alle aandacht kreeg bij de Oscars - hoofdrolspeler Anthony Hopkins won er ook daadwerkelijk een - , bleef het thematisch verwante Supernova eenzaam achter in de schaduw. Dat is even jammer als verklaarbaar. Waar The Father de kijker meeneemt ín het gedesoriënteerde brein van iemand met dementie, en daarmee een zeer onconventionele vorm kiest, is Supernova een meer klassiek verteld drama. In dit drama gaat het ziek zijn van het hoofdpersonage Tusker, gespeeld door Stanley Tucci, bovendien zelden gepaard met vette uitroeptekens.