Khalid Kasem bij Jinek
Volledig scherm
Khalid Kasem bij Jinek © RTL 4

Nieuwe talkshow in de vooravond heet Khalid & Sophie

De nieuwe talkshow in de vooravond gaat Khalid & Sophie heten, naar de presentatoren Khalid Kasem en Sophie Hilbrand. Zij zijn de opvolgers van Renze Klamer en Fidan Ekiz die twee jaar De Vooravond presenteerden.

 1. Gekwelde duivels op zee in The North Water
  PREMIUM

  Gekwelde duivels op zee in The North Water

  Films, tv-series en boeken over het vroege, ruige leven op zee - denk maar aan de jacht op Moby Dick - zijn vooral bedoeld om het incasseringsvermogen van stoere mannen op de proef te stellen. Ook in The North Water, een Engelse dramaserie die zich afspeelt in 1859 op een walvisvaarder, lopen een paar stevige types rond die niet allemaal een brandschoon verleden hebben en elkaar naar het leven staan. Het citaat van de Duitse filosoof Arthur Schopenhauer waarmee de serie begint geeft de toon aan: ,,De wereld is de hel, en de mensen zijn zowel de gekwelde zielen als de duivels erin.’’
 2. Collega’s verbijsterd na ontslag Fidan en Renze: ‘Schandvlek voor NPO, we zouden moeten staken’
  update

  Collega’s verbijs­terd na ontslag Fidan en Renze: ‘Schandvlek voor NPO, we zouden moeten staken’

  Kijkers en bekende collega’s hebben met grote verbijstering gereageerd op het nieuws dat Fidan Ekiz en Renze Klamer zijn weggestuurd bij De Vooravond. Het regent steunbetuigingen op sociale media, waarin BN’ers geen blad voor de mond nemen. ‘Wat een slangenkuil is het toch!’ schrijft EO-coryfee Bert van Leeuwen over Hilversum. Omroep BNNVara heeft de afgelopen uren leden zien vertrekken, maar stelt dat het niet gaat om grote aantallen.