Volledig scherm
© ANP Kippa

Noortje Herlaar en Gijs Naber in David Bowie-musical

Noortje Herlaar is later dit jaar te zien in de musical Lazarus, het laatste werk van David Bowie. Ook de Vlaamse acteur Pieter Embrechts gaat een hoofdrol spelen in de voorstelling, heeft Stage Entertainment bekendgemaakt.

Noortje neemt vanaf oktober de rol van Elly voor haar rekening. De Vlaamse Pieter gaat de rol van Valentine spelen. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gijs Naber de rol van Bowie's alter ego Newton vertolkt. Stage Entertainment, dat Lazarus omschrijft als ‘een avontuurlijke trip door Bowie's geniale geest’, heeft nog twee namen toegevoegd aan de cast. Juliana Zijlstra vertolkt Girl, Jorrit Ruijs wordt Zach.

Directeur Albert Verlinde is ‘buitengewoon trots" dat Herlaar en Embrechts zijn toegevoegd aan de cast en samen met Naber de hoofdrollen voor hun rekening nemen. ,,Zij vormen een ijzersterk trio en ik ben ervan overtuigd dat zij hun rollen in deze bijzondere voorstelling met veel passie en liefde voor Bowie's werk zullen vertolken."

Lazarus is vanaf oktober te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Al maanden voor de première op zondag 13 oktober is de musical verlengd. Stage Entertainment maakte vandaag bekend dat Lazarus niet tot eind december, maar tot eind april in Nederland is te zien. Volgens Verlinde is er enorme belangstelling voor de Bowie-musical.

  1. Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken
    Temptation Island

    Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken

    Eindelijk was het dan zover voor de stellen van Temptation Island VIPS. Na twaalf dagen de ultieme verleiding te zijn aangegaan, werden zij deze aflevering eindelijk weer herenigd met hun partner. Maar dat verliep minder romantisch dan zij op dag één waarschijnlijk hadden verwacht. Bij Damian en Shirley liepen de gemoederen zelfs zo hoog op, dat ze niet eens meer in hetzelfde busje naar het vliegveld konden worden vervoerd.