Volledig scherm
Tina Turner © Hollandse Hoogte / EPA

Nyassa Alberta vertolkt hoofdrol in Tina Turner musical

Nyassa Alberta heeft de hoofdrol te pakken in TINA - De Tina Turner Musical. Dat heeft Albert Verlinde, de directeur en producent van Stage Entertainment Nederland, vandaag bekendgemaakt tijdens de castpresentatie in het Beatrix Theater in Utrecht.

Verlinde vindt het hoog tijd dat het Nederlandse publiek Nyassa, die de afgelopen jaren in Duitsland woonde en hoofdrollen speelde in meerdere musicals, leert kennen. ,,Nyassa zal iedereen versteld doen staan."

Voor de actrice, die eerder te zien was in musicals als The Lion King, We Will Rock You en Hairspray, is Tina geen onbekende rol. Ze is sinds maart dit jaar de understudy in de Duitse versie van de Stage Entertainment-productie.

Naast Nyassa schitteren onder anderen Juneoer Mers (Ike Turner), Gaia Aikman (Tina's zus Alline) en Marianne Kloeze (Tina's eerste manager Rhonda) in de musical. Het script is geschreven door Katori Hall in samenwerking met Frank Ketelaar en Kees Prins, die in Nederland eerder musicals als Hij gelooft in mij en De tweeling schreven.

ABBA

De musical over het werk en leven van de legendarische zangeres gaat op 9 februari in première in het Beatrix Theater in Utrecht en volgt Mamma Mia! op. De ABBA-musical wordt in december voor het laatst opgevoerd.
TINA - De Tina Turner Musical beleefde vorig jaar zijn wereldpremière in Londen en is daar nog steeds te zien. De Broadway-versie gaat in november in première.

  1. Van deze mierzoete Britse kerstreclames springen de barsten in je glazuur
    video

    Van deze mierzoete Britse kerstrecla­mes springen de barsten in je glazuur

    De Staatsloterij-commercial met in de hoofdrol het spuuglelijke schoothondje Frekkel was eind vorig jaar met voorsprong de meest tranentrekkende en warmbloedige kerstreclame op de Nederlandse televisie. Maar het kan allemaal nog zieliger, sfeervoller, bombastischer en extremer. De flitsende najaarscommercials die momenteel in Groot-Brittannië op de buis zijn, spannen de kroon. Het zijn in veel gevallen peperdure, met emoties overgoten minifilms die zó mierzoet zijn dat spontaan de barsten in tandglazuur kunnen springen. Zoals die van ‘zingende winterpeen met schaafangst’ Robbie Williams voor grootgrutter Aldi. Kijk, huiver en geniet!