Ongehoord Nederland.
Volledig scherm
Ongehoord Nederland. © OON

Ombudsman: Ongehoord Nederland verspreidt aantoonbaar onjuiste informatie

Ongehoord Nederland heeft de afgelopen maanden de Journalistieke Code van de NPO op diverse punten geschonden. Dat concludeert ombudsman Margo Smit na een onderzoek. Het gaat onder meer om schending van de code op het punt van betrouwbaarheid en bijdragen aan verspreiding van aantoonbaar onjuiste informatie. De conclusies baren de NPO zorgen. 

3 reacties

 • Erik Biesemaat

  4 maanden geleden
  Marianne Klaasen, uw afkeer van links is wel duidelijk. U, en Jan Veenstra inmiddels ook, begrijpen kennelijk niet dat het bij ON niet gaat om links- of rechtsgekleurde informatie maar om desinformatie oftewel fakenews. En ook ON heeft getekend voor de journalistieke code waar ook de rest zich aan houdt. Met censuur heeft het dus niets te maken. Maar wentelt u zich verder rustig in uw rechtse bubbel.
 • Jan Veenstra

  4 maanden geleden
  Marianne Klaasen. Je haalt mij de woorden uit de mond.
 • Marianne Klaasen

  4 maanden geleden
  Ik wil even voorop stellen, dat ik niets met deze omroep heb. Maar, zodra er een ander geluid op de televisie komt dan de linkse goegemeente wil, dan zijn de rapen gaar. Nog even en dan mag je alleen de linkse elite in dit land na papegaaien en iemand met een andere mening wordt verguisd. Klinkt mij als censuur en dictatuur in de oren. Nederland is al lang geen democratie meer. Dit dankzij de betuttelende geluiden van Kaag, Klaver en consorten. Objectiviteit is ver te zoeken in dit land.