Arnold Karskens van omroep Ongehoord Nederland
Volledig scherm
Arnold Karskens van omroep Ongehoord Nederland © ANP / ANP

ON: Andere omroepen sluiten stem van 'miljoenen Nederlanders' uit

Ongehoord Nederland verwijt de collega-omroepen die op journalistiek niveau niet meer willen samenwerken en praten met de aspirant-omroep hiermee ‘het geluid van miljoenen Nederlanders’ uit te sluiten. Dat stelde presentatrice Raisa Blommestijn vandaag in de uitzending van Ongehoord Nieuws. Zij noemt het besluit van omroepen WNL, MAX en KRO-NCRV om de samenwerking te verbreken van ‘zeer bedenkelijk niveau’.

 1. Dit nummer staat dit jaar op 1 in de Top 2000, Coldplay dendert top 5 binnen
  15

  Dit nummer staat dit jaar op 1 in de Top 2000, Coldplay dendert top 5 binnen

  Queen staat dit jaar voor de negentiende keer met Bohemian Rhapsody bovenaan de Top 2000 van NPO Radio 2. Danny Vera, in 2020 nog de nummer 1, is net als vorig jaar met Roller Coaster te vinden op de tweede plaats. De top drie wordt gecompleteerd door Eagles met Hotel California. Dat werd woensdag door Ruud de Wild onthuld in het Top 2000 Café in Beeld & Geluid in Hilversum. Coldplay is met Fix You van de elfde naar de vijfde plek gestegen.
 2. Nieuw onderzoek Ombudsman naar ‘racisme’ Ongehoord Nederland: kritiek op voortbestaan groeit
  update

  Nieuw onderzoek Ombudsman naar ‘racisme’ Ongehoord Nederland: kritiek op voortbe­staan groeit

  De Ombudsman van de NPO start een nieuw onderzoek nadat afgelopen week bijna 1900 klachten binnenkwamen over omroep Ongehoord Nederland. In de televisiewereld groeit de twijfel over het voortbestaan van de omroep binnen het bestel. De publieke omroepen willen dat de toezichthouder op zeer korte termijn een oordeel velt of de nieuwkomer de mediawet heeft overtreden. Maar dat onderzoek is pas in het voorjaar van 2023 klaar.